paplanski Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Wiatm Chciałem sie dowiedziec czy do silnika 1.8T AEB 1995r. powinienem zakupić świece NGK PFR6Q (salon Audi) są to świece platynowe czy kupić normalne świece 4 elektrodowe jakie proponowano mi w jednym ze sklepów po sprawdzeniu katalogu? Muszę dodac że jeżdze głównie do pracy na odcinku 4 kilometrów w czasie których silnik nie osiaga swojej normalnej temp. pracy a ngk pfr6q są świecami zimnymi..... Przez ostatnie 2 lata :shocked: :mysli:jeżdze na swiecach boscha platynowych jednak jak kupiłem samochód ( auto było z ksiażką sprowadzone ze śzwajcarii) gdy wymienialem swiece założone były oryginalne ze znaczkiem audi jednak 4 elektrodowe........ Dlaczego teraz ktos po sprawdzeniu w salonie proponuje mi swiece platynowe jako jedyne do tego silnika a gdy kupiłem auto były oryginalne świece 4 elektrodowe?.... Co ile polecacie wymieniać świece (platynowe, zwykłem )przy jeżdzie na gazie?
Dev Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 kup NGK PFR6Q i po temacie nie ma co dłużej deliberowac w tym temacie
nex Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 kup NGK PFR6Q i po temacie nie ma co dłużej deliberowac w tym temacie dokladnie, sam je posiadam
adams78 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Dlaczego teraz ktos po sprawdzeniu w salonie proponuje mi swiece platynowe jako jedyne do tego silnika Bo takie zaleca każdy katalog świec. Inne nie wytrzymują temperatury. 1.8T ma mociej obciążoną cieplnie głowicę. Co ile polecacie wymieniać świece (platynowe, zwykłem )przy jeżdzie na gazie? W tym wypadku nie ma co przesadzać, platyny wytrzymują i znoszą dużo więcej niż normalne świece. Dopóki nie zauważysz zakłóceń w równej i spokojnej pracy silnika to nie ruszaj ich.
szogun0 Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 Buuuu. Odpowiedź błędna. Katalog serwisowy podaje tylko świece NGK do tego silnika. Natomiast inne firmy robią dla nich zamiennik m.in. Bosch ma zamienniki do tych świec i też mają platynę. A to co miałeś w silniku zamontowane to były oryginalne świece VW/Audi ale niekoniecznie przeznaczone do tego auta.
august Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 A nikt nie korzysta z naszej polskiej iskry? Na przykład do mojego ADP: SFE65LTXS są zwykłe, lub seria U. Cena do przyjęcia 10-15zł W poprzednim aucie miałem iskry i biły NGK na łeb. Jak tylko kupię te iskry to zamontuję je w mojej audi. Jakoś tak wiem wtedy co mam, a nie jakiś bosh, ngk niewiadomego pochodzenia - które są pewnie podrabiane w Chinach. Podobnie z akumulatorem - zawsze kupuję Centra i problemów nie mam. Co o tym myślicie?
zysek1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam! Czy te świece do mojej 1,8 B+G będą pasować http://allegro.pl/show_item.php?item=1762620836
Dev Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam! Czy te świece do mojej 1,8 B+G będą pasować http://allegro.pl/show_item.php?item=1762620836 tak, pasują
Rekomendowane odpowiedzi