niebieski708 Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Tak można sprawdzić czy jeszcze coś z nich zostało. Jeśli niema efektu jak na filmie to jeszcze żyją ;-) a jeśli mamy dźwięk przy odpalaniu wystarczy zmienić zaworki w bloku ;-) BAS to jest bliźniaczy silnik allroada c5 Robiłem małe eksperymenty z olejem ;-) i!!! Wlewamy olej rzadki i dobrej marki (nie mylić z castrolem czy mobilem) do tego silnika. Na liqui moly Ht pracuje cicho i cicho zapala. Na mobilu, czasem jak jest zimno potrafi przez 0,1 sekundy zastukać z rozrządu ;-) Edytowane 7 Października 2015 przez niebieski708
adtzc Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam Koledzy jak sprawdzić najlepiej fazatory przed wlozeniem tzn. jestem w trakcie montażu rozrządu i nie chciałbym włożyć zużytych
niebieski708 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Rozłożyć i sprawdzić, inny sposob bez rozkładania to tak jak na filmiku...
adtzc Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Na co zwrócić uwagę na wytarcia wewnątrz?
niebieski708 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Śruby przykrecania fazatorów do wałka powinno się nowe zakładać ;-) a w samym fazatorze wydziera się wcięcie na blokadę fazatora. Jak się wytrze to fazator się nie blokuje. Chodzi o to miejsce...
adtzc Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ooo dziękuję bardzo o taką odpowiedź mi chodziło
niebieski708 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dla przykładu takie małe zużycie, a już wypadał zapłon itd
Kruk_89 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 panowie u nas w 3.0 sa 4 fazatory/wariatory po 2 na strone czy wystarczyło by żeby jeden źle działał i bedzie też gienerować takie dźwięki? z tego co ustalił mechanik to prawy wylotowy ma jakoś nieszczelność i sączy sie olej taka mgiełka z tylniej część tak jak by sie rozszczelnił. wrzucam filmik po odpaleniu na zimnym słychać trakotanie na ciepłym raczej tego nie ma a napewno nie tak mocno https://drive.google.com/file/d/0BxUPXm8s4K9CYTU2cmlMMWUzdjg/view
niebieski708 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 Fazatory powinny być szczelne bo sterowane są ciśnieniem oleju. U nas taki dźwięk powstaje gdy fazator się nie blokuje lub nie ma w nim oleju (zaworki zwrotne nie trzymają).
Kruk_89 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) dodam do tego że mam takie błędy 17927 - regulacja wałek rozrządu Bank 1: Awaria (nastawnik rozrządu, bank 1 - błędne działanie) 16395 - Bank 1 wałek wydechowy - opóźnienie nie zostało osiągnięte Możliwe rozwiązania Sprawdzić bezpiecznik ( s ) Sprawdzić / wymienić zawór regulacji wałka rozrządu Bank 1 ( N205 ) Wykonaj test wyjść / Basic Setting Sprawdź okablowanie i / lub Connector (s) z / do wałka rozrządu Regulacja zaworów Bank 1 ( N205 ) Sprawdzić prowadnice łańcucha jednostki Regulator wałka rozrządu ( N205 ) pod kątem zużycia Możliwe rozwiązania Sprawdzić zawór regulacji wałka rozrządu 1 ( N205 ) Sprawdzić przekaźnik pompy paliwa ( J17 ) Sprawdź, Timing mechaniczna czy te zawory zwrotne mogą powodować takie błędy? Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Kruk_89
niebieski708 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 Nie, to bardziej wyglada na fazator lub zaworek/ czujnik sterujący fazami... Powinien być gdzieś obok tych kół.
Kruk_89 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 czujnik sprawdzony okablowanie też wiec zostaje sam fazator zobacze kupiłem od kolegi tu z forum po nowym roku wymienie oby pomogło
Kruk_89 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 nie no gdzie nowy to było by szaleństwo. używkę z silnika w którym padł rozrząd
niebieski708 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ciekawe czy nie jest w takim samym stanie jak twoj ;-)
Kruk_89 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 niby sa ok on zachował te fazatory dla siebie bo wstawił drugi silnik, zobacze 150zł a 2100 to jednak przemawia do człowieka
adtzc Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Po długim oczekiwaniu na części w końcu mogę zabrać się za składanie rozrządu Pytanie co sądzicie o tym fazatorze jest on z mojego autahttp://www.directupload.net/file/d/4219/wxf4ndz8_jpg.htm Edytowane 31 Grudnia 2015 przez adtzc
niebieski708 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Nie otwiera się zdjęcie...
adtzc Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) załączam jeszcze raz http://www.directupload.net/file/d/4222/5ujnm8j6_jpg.htm nie wiem co źle robie ale u mnie link nie działa cały czas Edytowane 3 Stycznia 2016 przez adtzc
Kruk_89 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 masz wstawiony tylko dla siebie musisz znalesc jakos zakladke ktora umozliwi ogladanie innym osobom polecam dysk google tam masz opcje dzieki ktorej pokazujesz innym osobom co chcesz, chmury nie znam ale napewno tez jest cos takiego
Rekomendowane odpowiedzi