kola Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam. Ostatnio moja bestia stała się bardzo paliwożerna. Zaczeła mi palic 11-12 l na 100 km. Przedtem spalanie w granicach 7-8 litrów. Co może być przyczyną takiego wzrostu spalania?
sender18 Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 sprawdz wtryski czy nie leja i filtry powymieniaj
kola Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 wtryski sprawdzone, filtry wymienione miesiąc temu
kola Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 Więc chyba moja wysłużona pompa przeszła do historii. Dzisiaj rano wsiadam, odpalam i..... nic. Dopiero po przeciągnięciu ok 500m zapaliła. I co dziwne po tym "zabiegu" wszystko było ok. lecz po kilku godz postoju problem wrócił. Pomyślałem że może paliwo sie cofa i to jest przyczyną tego całego zamieszania... Ale nic z tych rzeczy. Wszystko jest jak sie należy. Miałem już od dłuższego czasu problem z nastawnikiem dawki. I w tym momencie prosze o powierdzenie znawców. Moja vp44 przeszła do historii?? Pozdrawiam!
GILI Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Więc chyba moja wysłużona pompa przeszła do historii. Dzisiaj rano wsiadam, odpalam i..... nic. Dopiero po przeciągnięciu ok 500m zapaliła. I co dziwne po tym "zabiegu" wszystko było ok. lecz po kilku godz postoju problem wrócił. Pomyślałem że może paliwo sie cofa i to jest przyczyną tego całego zamieszania... Ale nic z tych rzeczy. Wszystko jest jak sie należy. Miałem już od dłuższego czasu problem z nastawnikiem dawki. I w tym momencie prosze o powierdzenie znawców. Moja vp44 przeszła do historii?? Pozdrawiam! Po pierwsze nie ciągnij auta Jeśli musisz użyj samostartu lub plaka powinno odpalić. Na ciepłym odpala bez problemu?
kola Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 Na ciepłym wywala błąd nastawnika ale po zdjęciu czujnika temp. odpali. Dopiero po jakimś czasie gdy stoi problem powraca. Może to wina pompy spiętrzającej w zbiorniku? Choć podłączyłem ja na krótko i działa. Jest możliwość mechanicznego uszkodzenia tej pompy? Jutro zaleje pod korek i zobacze czy bedzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi