Tomek Kornath Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Witam. Będąc na trasie do niemiec po wyjechaniu z godzinnego korka dodając gazu auto straciło zupełnie moc. Dodam że wcześniej zauważyłem że nie pracuje równo na wolnych obrotach. Nie ciągnie już od zera, żadnego przyśpieszenia. Najpierw zapaliła mi się kontrolka od esp która pali się stałym światłem następnie po kilku kilometrach zaczęła mrugać kontrolka od świec. Postanowiłem zgasić silnik i odczekać chwilę. Po ponownym uruchomieniu zapaliła się dodatkowo kontrolka silnika. Zauważyłem tylko "nadtopiony" kabel (5 żyłowy) od przepływomierza podejrzewam. Miał ktoś taki problem. Dodam że z hamulcami wszystko ok. Audi a4 b7 1.9 TDI popraw proszę, kod silnika w profilu - Musashi
Musashi Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 bez podlaczenia VAGa i sprawdzenia bledów, to szukanie na oslep.
januszm41 Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 napewno zabrzmi to bardzo dziwnie, ale sprawdz zarowki tylne od hamulca...
Tomek Kornath Opublikowano 16 Października 2015 Autor Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) napewno zabrzmi to bardzo dziwnie, ale sprawdz zarowki tylne od hamulca... no brzmi to dziwnie ;p gdyby było coś z żarówkami to pokazywałoby na komputerze a wszystkie się palą niedawno lewy stop wymieniałem Edytowane 16 Października 2015 przez Tomek Kornath
januszm41 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 bylo wiecej niz pare przypadkow na niemieckim forum audi. bylem tez zdziwiony. palily sie rozne kontrolki. i auto wariowalo, a to tylko z przyczyny zarowek z tylu.
Tomek Kornath Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 bylo wiecej niz pare przypadkow na niemieckim forum audi. bylem tez zdziwiony. palily sie rozne kontrolki. i auto wariowalo, a to tylko z przyczyny zarowek z tylu znalazłem polskiego mechanika jutro jadę na komputer. wstępna diagnoza to zaworek n75 Klapa gaszenia nie pracowała. Kompletnie zapchany egr. Wystarczyło przeczyścić.
Rekomendowane odpowiedzi