Matijas93 Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Witam kupiłem kilka dni temu s4 avant 3.0 benzyna quattro tiptronic , problem polega na tym że powyżej 2 tys obrotów słychać taki metaliczny odgłos czy przegub może byc tego skutkiem gdyż jeden przrgub zewnętrzny z przodu był majstrowany tzn widać świeżo zmienioną gumę , może za późno już było na wymianę samej gumy ? Czy możliwe żeby to tak robiło ?
tomastbg Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Te osłony zmienia się bez problemu ze względu na jej uszkodzenie np. sparciała itp. Możliwe że ktoś za późno ją wymienił a do środka dostał się piach i inne zabrudzenia. Z tego co wiem przegub zewnętrzny słychać przy ruszaniu na skręconych kołach a wewnętrzny przy jeździe na prosto. U siebie wymieniałem wewn. bo aż cała buda wibrowała.
Robero321 Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Coś Ci się pomyliło nie S 4 a A4 :-) i nie B5 a B6 poza przegubami sprawdź czy nie ma błędów w skrzyni możliwe że to konwerter... Edytowane 10 Listopada 2015 przez Robero321
Rekomendowane odpowiedzi