Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Rozkodowanie radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakres cyfr 1-7

28777

:decayed:

Opublikowano

Dobra ja się już nie odzywam lepiej :) Nie do tego modelu pewnie kalkulator ^^ sorka

Na innym pokazało 55555

Myślę że mało prawdopodobne ale warto spróbować :)

Hmm... jakaś ściema, cały czas to samo pokazuje ^^

Opublikowano

no niestety radyjko nie rozkodowało sie !!! dzieki za zainteresowanie i chęć pomocy.

bede próbował dalej

Opublikowano

no niestety radyjko nie rozkodowało sie !!! dzieki za zainteresowanie i chęć pomocy.

bede próbował dalej

Witaj, a czy próbowałeś kodu 62372 ?

Do beckera z mercedesa są kalkulatory, do audi niestety nie działają.

Jeśli nie zadziała to trzeba odczytać kod z pamięci EEPROM radia. Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na osobę z Bielsko-Białej co zrobi to fachowo.

Opublikowano

ok. to sprawdze jeszcze ten nr kodu .prosze o namiary do tego fachowca , jeśli kod nie zadziała chetnie sie z nim skontaktuje .moje gg 600074

Opublikowano

44333 i to 73194

sprobuj

daj znac

p.s. moze byc tez taki bajer ze przy radiu ktos juz grzebal i zmienil go w pamieci EEPROM wiec wtym wypadku zaden kalkulator go nie rozkoduje, trzeba sie tam spowrotem dokopac

Opublikowano

muszę zresetować radio i mam nadzieję że te cyferki w książce serwisowej to kod radia :kwasny:

Opublikowano

Witam ja też mam problem z rozkodowaniem radia. Kupiłem właśnie samochód i nie mam kodu. Próbowwałem wygenerować kod za pomocą kalkuratora ale coś nie wyszło. już 2 razy wpisałem zły kod. co sie stanie jak jesze raz wpisze zły kod? Jeśli ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Podaje numer mojego radia AUZ1Z2V5903222. Pozdrawiam

Opublikowano

ale czy każde radio audi chodzi o rodzaj i model rozkodowuje się tym samym kalkulatorem?? :mysli:

Opublikowano

Pewnie nie :)

Ja mam np. do nrków zaczynających się od AUZ1Z2 :)

Ciekawe jaki ja mam :gwizdanie:

Opublikowano

kalkulatory raczej rzadko działają... Ja z racji braku sprzętu, zleciłem rozkodowanie jednemu gościowi. dzisiaj zrobiłbym to sam - zapłaciłem 40zł. Co tak naprawdę oznacza rozkodowanie radia? Otwieramy obudowę, odnajdujemy kostkę pamięci (w niektórych radiach pamięć jest zintegrowana z procesorem), podpinamy pod pamięć przewody, zczytujemy programatorem jej zawartość i mając dane, w których komórkach jest kod, po prostu go zapisujemy, albo ściągamy wsad do radia i wgrywamy gotowca do pamięci.

Opublikowano

Mam prośbe do użytkownika józek-k. piszesz że masz właśnie taki kalk.. jak dobrze rozumiem. Mój numer radia sie tak zaczyna czy mógłbyś mi wysłać ten kalk.. na maila? [email protected]. Z góry dziękuje :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta...

Jest już jakiś sposób na te kody? Moje radio też zakodowane :disgust:

Jeśli ktoś ma ten kalkulator to dajcie na mail [email protected].

Tylko bez wirów, bo co sciągam jakiś z neta to nod kasuje połączenie...

Opublikowano

http://chomikuj.pl/asu/Car+Radio+Code+Calculator

ja rozkodowałem radio becker indianapolis 7922 za pomocą tych programów, nie było łatwo ale się udało

po pierwsze do beckera nie wpisuje sie pierwszych 4 cyfr tylko 4 ostatnie, po drugie musisz ustalic ilu przyciskowe masz radio, B4 B6 B8 i 4-digits takie są możliwości w calculatorze.Wpisz swoje 4 cyfry do kazdego i odpisz kody, gotowe.

Opublikowano

Ja mam Concerta II Grundig. Który najbardziej podpasuje?

Opublikowano

te kalkulatory to raczej do radia z poprzedniego wieku (przed 2000r:))

Opublikowano

gdy te wszystkie rady nie poskutkują to prawie każdy elektronik ci rozkoduje za jakieś 2,-3 dychy

Opublikowano

http://chomikuj.pl/damiants

te są nowsze i na 100% działają, rocznik 2004 :wink4:

mam radio na sprzedaż:

Becker Indianapolis 7922 z navi+gps+płyty na całą europe zachodnią cd1icd2 (nie wiem jaki rocznik)+orginalny kod z nalepkami na szyby+3 książki, czyli cały kompletny zestaw-stan bardzo dobry, radio daje z kostkami i ramką ze srebrnym wykończeniem z B7 która chyba pasuje do B6

Opublikowano

nic nowego tam nie znalazlem, a i po jaka cholere tyle wirusow tam napakowane???