Cezary Pluta Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Pomocy mam 1.8t dobrze pracuję, dobrze przyspiesza jest prawie wszystko ok. Przy przyspieszaniu czasami szarpie, i gdy schodzi z obr. Pojawia sie dziwny dźwięk "drrrrrrr" z okolic tubro co to jest drazni ucho. Dzwoni tak jak by jakaś blaszka drgala.
jacek70 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 A oglądałeś turbo . Zdejmij tip i sprawdź wirnik.
bobersky Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Jesli blaszka drga to zapewne jest to od wastegate. U mnie jak to stukało to jednak auto nie miało pełnej mocy.
Cezary Pluta Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Wirnik jest ok n-75 tez jest ok podcisnienie szczelne. Co to jest wastegate ? Jak to sprawdzić ?
bobersky Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja zauwazyłem ze klapka u mnie była lużna przy wywalaniu katalizatora.
Cezary Pluta Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Wystarczyło odkręcić czy wymienić ? I auto dostało mocy? Bo moje na dolnych obr. Jest słabe i spalanie lpg około 15
bobersky Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Ja od razu całe turbo regenerowałem, bo troche oleju mi paliło. Też miałem objaw taki, że na dolnych obrotach nic sie nie działo, dopiero powyżej 4 tys auto sie budziło i dostawało kopa. Ta klapka raczej jest niewymienna bo jest przynitowana bodajże, ale mogę sie mylić- nie pamiętam dokładnie. Edytowane 9 Listopada 2015 przez bobersky
Cezary Pluta Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Opublikowano 9 Listopada 2015 Ile kosztowala regeneracja ?
bobersky Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Sama turbina 800zł + oleje, filtry i jedna moja dniówka bo sam robiłem.
Cezary Pluta Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Opublikowano 11 Listopada 2015 Rano sie wszystko wyjasni Dzieki bardzo, okazała sie klapka wastegate jutro będzie drugie TURBO
Rekomendowane odpowiedzi