Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 BRB - Zwykły Szarak :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od roku jestem posiadaczem a4 b7 1.9tdi. Nie pokazywałem wcześniej, bo wychodziłem z założenia, że narazie bieda w niej jest, ale przydało by się kilka dobrych porad, więc "wychodzę" na światło dzienne.

Dodatkowego wyposażenia brak, mocy brak - mówiąc krótko mam pole do popisu przy modach ;)

Plany na mody:

Zawieszenie Eibach -35mm - ZROBIONE :D

Zawieszenie Gwintowane

Dystans na kołach tył 15mm - ZROBIONE :D

Felgi Lato 18"

Nagłośnienie BOSE - ZROBIONE :D

Radio RNS-E

Wycieraczka tył Audi Q5 - ZROBIONE :D

Delikatna ściema szyb przednich

Hamulce 320/288 - PRZÓD ZROBIONY

TYŁ ZROBIONY NA 300mm

Lampy bi-xenon - ZROBIONE

Wyrzucic EGR

FMIC

Większy świstak

Wydech od 2,5 TDI

Napęd quattro

Wydejniejsze pompki

Pakiet s-line zewnętrzny

Pakiet s-line wewnętrzny

Dokładka cupra - ZROBIONA

Generalnie plan jest taki żeby zrobi silnik, a później kombinować żeby wyglądał ładniej.

Z takich spraw bierzących to pojawił się nowy wielowahacz i już są kompletowane graty na kolejne zmiany.

Po zakupie:

2v9swew.jpg

b5jrwg.jpg

Kilka zmian weszło i na takiem etapie się zatrzymało:
voq3go.jpg

nfr71y.jpg

mk96cz.jpg

24wxzjb.jpg

25atfdh.jpg

a4c2016bb93ef7d5f73d6ba0f41ae8b2.jpg

Mam nadzieję że mogę liczyć na Wasze wsparcie techniczne i rady na dalsze zmiany :)

48724cc68c295ff3dfc197b204e57bcf.jpg

1d041e986ea69fae9e8d03abab6d5a04.jpg

Edytowane przez Kendi~

Opublikowano

Wrzuć foty środka. Co zmieniałeś cały system bose czy tylko sam sub i głośniki ? Jest duża różnica?

Opublikowano
  • Autor

U mnie był jakiś wymysł szatana, bo wszystkie głośniki były podpiete pod dwa przednie :) teraz wymienione głośniki, pojawił się wzmacniacz i sub. Foto środka wrzucę wieczorem ;)

Edytowane przez Kendi~

Opublikowano

Witam, od roku jestem posiadaczem a4 b7 1.9tdi. Nie pokazywałem wcześniej, bo wychodziłem z założenia, że narazie bieda w niej jest, ale przydało by się kilka dobrych porad, więc "wychodzę" na światło dzienne.

Dodatkowego wyposażenia brak, mocy brak - mówiąc krótko mam pole do popisu przy modach ;)

Po kupnie denerwowało mnie że stoi jak koza, więc wpadły sprężyny eibach -35mm,

później wygląd dziewicy, więc dystans na koła tył po 15mm na stronę i chyba jeszcze troszkę mało ;)

Wpadło BOSE, żeby dźwięk był lepszej jakości i pakiet światło w drzwi przednie (na tył chcę razem z elektryką wsadzić)

Plany na mody są, pewnie wszystko powoli będzie się zmieniać, co do kolejności do czas pokaże..

Napewno przyszedł czas na wielowahacz i heble z tyłu, więc pewnie przód też wejdzie coś większego :)

Muszę wygrzebać jak wyglądało po zakupie, ale na chwile obecną wygląda tak:

voq3go.jpg

nfr71y.jpg

mk96cz.jpg

24wxzjb.jpg

25atfdh.jpg

Opinie i sugestie mile widziane ;)

Witaj!

Ładna sztuka :D

Końcówki wydechu ładne wrzuć!

Z mocą planujesz coś modzić?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Szału nima :decayed: rozleciała się tylna wycieraczka? Zapodaj to: http://allegro.pl/negotti-ramie-wycieraczki-tyl-pioro-audi-q5-2008-i5768712509.html Dobrze sciera i znacznie lepiej wygląda (jak za tą cenę jakość super). Z wydechem nie cuduj... więcej kuni z tego nie będzie. Lepiej chipa zrobić :wink:

Maluch ma kapcia z tyłu :D

Opublikowano
  • Autor

Wycieraczka zdjęta, bo czekam na tą z q5.

A co do mocy, to jeszcze czekam aż zimą minie, plan jest grubszy niż tylko program.. generalnie wydech, FMIC, turbo Gtb, egr-out, więc już pod 200 będę celowal, ale to jeszcze trochę czasu mi potrzeba ;)

Opublikowano

Felgi oryginały czy z drugiego końca globu ?

Opublikowano

ile " fele i jakie ET?

Opublikowano

z gtb to chyba za 200 :P dobre audi nie jest zle,jeszcze 1.9 w gnoju,bedziesz zadowolony,kolorek taki jak u mnie :P

Opublikowano
  • Autor

Oryginał, 17"x7 1/2J ET45

Opublikowano

ładnie te felgi się prezentują przy tym kolorze auta :D Ogólnie jest dobrze;d bezawaryjności :D

Opublikowano

Gdzie te fotki ze środka:-) ?

Opublikowano

Kolega trzyma nas w niepewności bo ma jakąś niespodziankę pewnie :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

nie chce Was załamac ;) musicie zaczekać do weekendu, wyjechałem w delegacje na tydzień i auto zostało w domu ;)

A więc wracamy do gry..

Wiem że chwile mnie nie było tutaj i dalej nie ma fotek ze środka, ale w tym czasie miałem trochę zamieszania w pracy i musiałem sobie odpuścic.

W między czasie wpadła wycieraczka z q5 do tyłu, zaciski przednie zostały pomalowane ( fotki dopiero jak będą na aucie w przyszłym tygodniu)

Tylne miałem wkładac, ale jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to wstrzymam się jeszcze chwile, zaoszczędzę trochę $$ "czasu" i wejdzie juz hamulec z S4.

Teraz zbiera się nowa kolekcja gratów i kolejne zmiany już niedługo się pojawią :)

btw. zmiana hamulców = zmiana płynu hamulcowego, polecacie coś konkretnego?

Opublikowano

nie chce Was załamac ;) musicie zaczekać do weekendu, wyjechałem w delegacje na tydzień i auto zostało w domu ;)

A więc wracamy do gry..

Wiem że chwile mnie nie było tutaj i dalej nie ma fotek ze środka, ale w tym czasie miałem trochę zamieszania w pracy i musiałem sobie odpuścic.

W między czasie wpadła wycieraczka z q5 do tyłu, zaciski przednie zostały pomalowane ( fotki dopiero jak będą na aucie w przyszłym tygodniu)

Tylne miałem wkładac, ale jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to wstrzymam się jeszcze chwile, zaoszczędzę trochę $$ "czasu" i wejdzie juz hamulec z S4.

Teraz zbiera się nowa kolekcja gratów i kolejne zmiany już niedługo się pojawią :)

btw. zmiana hamulców = zmiana płynu hamulcowego, polecacie coś konkretnego?

ATE Typ 200 lub SL6

Opublikowano
  • Autor

No i dzisiaj przyszły lampy. Będzie bix, szkoda że nie sekretny, ale jakoś to przeżyje. Długo nie czekając lampy przeszly operacje. Komplet gratów do samopoziomu też już jest i teraz trochę czasu wolnego i będzie montaż.

e29689da250a5aeed1a5f5da8b94f99d.jpg

e4075a55103ed3d0225ba7879f8d3c84.jpg

1657f8612dc7a361dc6f14b6d565516d.jpg

f79f6821dd7e5d6ffe099cfcb536c3fa.jpg

dd86dd629252856c5893b5ffbaf5c4d0.jpg

Opublikowano

Trzeba było pomarańczowe szkiełko z kierunku usunąć .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Myślałem nad tym, ale nie miałem białego, a bez szkła mi się nie podoba.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

A wiec wczoraj w nocy pojawiły się zaciski, narazie tylko przód, bo tył poszedł do malowania dopiero

59ab3c09b2e8b8dd7c6889e8b935e6c5.jpg

a4016c29fc73f699823bb0222d74d6a2.jpg

Niestety lampy jeszcze nie, zabrakło części a w środku nocy ciężko było cokolwiek zdobyć, więc auto poskladane i kolejne podejście za tydzień :)

Pilnie potrzebne blaszki do zacisku na przód!! Ktoś, coś ma?

Kolejna zmiana w nudny sobotni wieczór. Teraz trzeba się zastanowić czy pasują felgi i czy zostawić.

f823ee579c3aaf03ece04e4021638772.jpg

ca5b058c47b00690d1edf225bbffcb57.jpg

ca3e6d094b82d8604cc2d2bb11d57ff2.jpg

I długo oczekiwane zdjęcia wnętrza:

fb6c33a59860d99d3a21739e03061a9d.jpg

Opublikowano

Ciężko rozkleić lampy ? Jakieś podpowiedzi ? :)

Opublikowano
  • Autor

Ciężko rozkleić lampy ? Jakieś podpowiedzi ? :)

Prosty temat, albo opalarka, albo piekarnik. Jeśli piekarnik to musisz z niej wszystko wyjąć co metalowe, dlatego lepiej opalarka, grzać i powoli rozchylac jakimś srubokretem.