zbynek69 Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam, Problem znany i opisywany--po otwarciu drzwi nie zapala sie swiatelko w kabinie oraz podswietlanie nog i czerwona lampka na drzwiach wiec wydubalem zamek z drzwi i okazalo sie ze przestaly dzialac mikrowylaczniki w zamku.kupilem drugi zamek uzywany zalozylem i jest ok ale moje pytanie jest takie czy ktos probowal to naprawic???krancowki znajduja sie w czarnej obudowie jedna obok drugiej dociska je stalowo plastikowa blaszaka i nie wiem czy sa wlutowane czy wcisniete i jak sie zabrac do wymiany bo przeciez kiedys te uzywki tez padna a tak samo wyglada sprawa pozostalych drzwi. pomoze ktos moze jakas podpowiedz . ktoś to wymieniał??? prosze o porade i pomoc
Viwaldi Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 U mnie szczerze mówiąc mikrostyki były ok. Problem usunąłem "regulacją" białej plastikowej dźwigienki. Przed wymianą próbowałeś działanie mikrostyków w zamku? Ja próbowałem i okazało się, że winę ponosi dźwigienka nie mikrostyk.
zbynek69 Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 tak tez to regulowalem ale jest tak ze raz mikrostyk przerywa obwod a raz nie i nie ma reguly docisku raz dziala raz nie mimo ze cykaja jak szalone:) nie wiem jak sie do nich dobrac tak zeby tej obudowy i mocowania nie uszkodzic kurde:(
jacek70 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Poczytaj ➡https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://a4-klub.pl/index.php%3F/topic/150927-czyszczenie-mikrostyku-w-zamkach-drzwi/&ved=0CB0QFjAAahUKEwiuzs35iZrJAhXj6HIKHcNrDH8&usg=AFQjCNHG0nMLDzPf9D4yiv9_d51En3_V5Q
zbynek69 Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 dzieki kolego jacek70 ale w a4 b5 to zupelnie inna bajka i nie jest to tak proste jak w linku ktory podales. gdyby bylo tak samo nie zawracal bym wszystkim glowy:( ale dziekuje za pomoc
dawid_92 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 mikrostyki nie wytrzymują długo proponuje założyć przy zamku na słupku osobno styki takie jak masz w tylnych drzwiach i będzie ok
Rekomendowane odpowiedzi