k232 Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Siemka, Jak w temacie. Z tego co się orientuję to przy restarcie komputera należy wyłączyć wszystko w aucie tj. podświetlenia wszelkiego rodzaju, radio itp. Ściągamy minusową klemę wystarczy chyba 15 minut, zakładamy klemę odpalamy auto bez gazu bez podświetlenia i czekamy aż włączy się wentylator, wentylator zgaśnie gasimy silnik, później uruchamiamy silnik i jedziemy się przejechać po drodze aby komputer się ustawił. Druga rada jaką słyszałem to, odpiąć bezpiecznik Radio/Backup fuse do chwili aż zresetuje się zegarek zakładamy bezpiecznik, i później to samo, czekamy na wentylator itp itp. Jeżeli się gdzieś mylę proszę mnie poprawić i najwyżej dodać jaki sposób będzie lepszy. I czy przy ściąganiu tego bezpiecznika trzeba też wszystkie światła powyłączać czy to nie ma znaczenia? Proszę o taką konkretną radę, żeby jakieś jaja nie wyszły Edytowane 20 Listopada 2015 przez k232
jacek70 Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Pewniejsze i dużo prostrzy jest ten pierwszy sposób. Bez kombinowania z bezpiecznikami. Odpinasz aku , czekasz 15-20 minut i po kłopocie.
k232 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Forum powinno być skonfigurowane i powinno mieć opcję lubię to ;D A powiedz mi jeszcze, wystarczy odpiąć tylko minusową klemę czy tak jak piszą gdzieś na googlach , że trzeba i plusa i minusa tylko w odpowiedniej kolejności? Edytowane 20 Listopada 2015 przez k232
jacek70 Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Odłącz najpierw - potem + . Podłączenie odwrotnie☺
Rekomendowane odpowiedzi