chizyk Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam serdecznie, mam nastepujący problem.posiadam Audi A4 B5 1.8 Avant 2000r, dwa miesiące temu podczas wymiany filtrów i oleju poprosiłem o przegląd samochodu ponieważ miał problemy z odpalaniem jak był zimny tzn. odpalał ale sie dusil i gasl, dopiero po 2-3 razach zaczynal pracowac lecz praca była nierówna przez jakies 5-10 min. Co sie okazało poprzedni właściciel albo nie wymieniał oleju albo dolewał Moto Doctora i w silniku zrobił sie okład ze smoły który powodował te trudnosci z opdalaniem. Dodam ze po zakupie dałem samochód do innego mechanika który miał go sprawdzic i nie wspomniał o tym ani słowa. W kazdym badz razie podjeta została decyzja o wyczyszczeniu silnika z całego osadu. Po tym zabiegu samochód odpala bez problemu i pracuje równo natomiast spalanie z 10l skoczyło do 13l oraz wydaje mi sie ze przy dynamicznym dodaniu gazu na biegach 2 i 3 przy obrotach ok 2500-3000 delikatnie go przydusza...wiem ze te silniki to nie są demony szybkosci oraz przyspieszenia ale przed czyszczeniem wydawal sie zwawszy. Bede wdzieczny za pomoc lub jakiekolwiek sugestie.
edekxp Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Trzeba zrobić logi i sprawdzić szczelność dolotu
zybi81 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 No i jeszcze przewodu podciśnienia czy nie pospadały
andrzej_1970 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Po czyszczeni jaki olej został wlany do silnika i zobacz czy z tyłu nie dymi.
Rekomendowane odpowiedzi