piotrek210185 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam,mam problem ze swoim a4 a mianowicie,gdy w aucie jest przynajmniej pół baku paliwa to jest wszystko dobrze,ale jak zejdzie do 1/4 stanu paliwa to zaczyna mrugać świeca żarowa i traci moc a nawet gaśnie,jeden z mechaników z twierdził że to pompa paliwowa w baku która nie przepompowuje paliwa i dlatego auto gaśnie zaś drugi z twierdził że tam są dwie pompy bo to jest quattro i jedna pompa przepompowuje paliwo z jednej strony baku na drugą a druga pompa pompuje paliwo do vp44,więc pytam o co tu ku.. chodzi bo słuchając tych wszystkich porad idzie korby dostać ,proszę proste wyjaśnienie tego tematu .Dziękuje
Viwaldi Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Generalnie w zbiorniku jest tylko pompka spiętrzająca . Poszukaj na forum o pompie spiętrzającej. Jest tego dużo i na pewno znajdziesz rozwiązanie. Pozdr. Edytowane 23 Listopada 2015 przez Viwaldi
Łukasz Wwa Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Prawdopodobnie padł Ci czujnik G210 <czyli niskiego poziomu paliwa który odpowiada za włączenie pompy spiętrzającej>wymienia się razem z pompą używka od 100 kosztuje.
piotrek210185 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Prawdopodobnie padł Ci czujnik G210 <czyli niskiego poziomu paliwa który odpowiada za włączenie pompy spiętrzającej>wymienia się razem z pompą używka od 100 kosztuje. Witam,wczoraj wyciągnąłem tą pompę z baku i okazało się że po podłączeniu słychać jak pracuje ale nie pompuje paliwa,zakupiłem nową sprawną i założyłem ale muszę wyjeżdzi paliwo do stanu 1/4 baku żeby sprawdzić czy nie powtórzy się to samo
Viwaldi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jeśli kupiłeś sprawną to na pewno będzie dobrze.
KrzysiekA4 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dla pewności wrzuć auto na Vag i zdiagnozuj auto na auto scan sprawdź czy nie ma błędu 210 jak kolega wyżej nadmienił.Migająca lampka świec żarowych nie wróży dobrze ,jeździj powyżej min.1/2 baku
piotrek210185 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dla pewności wrzuć auto na Vag i zdiagnozuj auto na auto scan sprawdź czy nie ma błędu 210 jak kolega wyżej nadmienił.Migająca lampka świec żarowych nie wróży dobrze ,jeździj powyżej min.1/2 baku Witam, wymieniłem pompę i wyjeżdziłem paliwo do zapalenia się rezerwy,auto nie przerywało ani nie gasło kontrolka świec też się nie zapalała,chyba to była pompa ,dzięki wszystkim za pomoc.Pozdrawiam
KrzysiekA4 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Sprawdź na Vagu błędy jak Ci pisałem wyżej,też wymieniałem pompkę ale nie do końca to załatwia sprawę.Błędy zweryfikują wszystko czy jest ok.Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi