Młody Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam! mam pytanie sprzedałem felgi zanim je wysłałem sprawdziłem je czy na 100% są proste. Klient mówi mi że jedna felga ma "bicie boczne" ma na to potwierdzenie pisemne od wulkanizatora. Teraz chce skarżyć mojego wulkanizatora że go oszukał może tak zrobić?
tomaszu Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 A masz jakiś kwitek od swojego wulkanizatora? Może on ma bicie na oponie. Powiedz, żeby przerzucił przód na tył i będzie po kłopocie. To przecież TYLKO używane felgi.
Gość sector Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Powiedz ,ze to były felgi z końcówek serii i mogły mieć ukrytą wadę o której niewiedziałeś Używany sprzęt niepodlega gwarancji tylko jakieś rękojmi "Definicja Rękojmia jest szczególnym rodzajem odpowiedzialności majątkowej z mocy prawa za dostarczenie towarów lub usług z wadami i dotyczy zarówno rzeczy nowych, jak i używanych. Odpowiedzialność ta ma charakter obiektywny, absolutny i niezależny od winy czy też wiedzy sprzedawcy" Przypomnialo mi się jak to Chinczyk sprzedał nowe buty na bazarze - po 2 dniach kobitka przyszla z reklamacją [bo się rozleciało było], na to Chinczonk - prosie Pani ale ti buty , to so do trumny , pocio Pani w ni chodzila . To jest prawda !!! nie zmyślam!! - taki text poszedł - żeczoznawca niema paragrafu - Wymyśl coś ( ,że na expozycję były ),koleś niepytał czy da się śmigać - ty go nie informowałeś , albo uznaj reklamację .
Młody Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Opublikowano 13 Listopada 2008 Podaj mu nr.do mnie :gwizdanie: Ha ha dobry jestes Robert [br]Dopisany: 13 Listopad 2008, 13:23_________________________________________________Już się wyjasniło :> dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi