urbinek Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) jak w temacie, nie wiem czy dam sobie z tym radę sam zachowanie jest dość dziwne, jak podłączę kabel i chcę zaprogramować/odczytać jakiś losowy moduł to zrywa komunikację nie mogę chociażby zaprogramować immo (obecnie wyłączone) ani oczytać prędkości kół w ABS, po 20kb/h zrywa komunikację i nie da sie ponownie podłączyć najbardziej denerwuje mnie abs, bo się włącza przy hamowaniu z uwagi na złe odczyty... Edytowane 28 Listopada 2015 przez urbinek
zbyszek7791 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 w abs to normalne, że zrywa komunikację pow. 20 i tak ma być , jakiego kabla używasz ?
urbinek Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Opublikowano 29 Listopada 2015 nie wiedziałem, że po wyżej 20 odłącza się, w takim razie nie potrafię wytłumaczyć włączania się ABS w trakcie lekkiego hamowania gdy nie powinien... sprawdziłem wszystko po za kontrolerem bo mi się ciągle can rozłącza używałem kilku, viakena, oryginalnego vaga i jakiegoś innego serwisowego, którego nazwy nie pamiętam np w liczniku sa błędy o problemach w komunikacji can (teraz ich nie mam pod ręką...) dlatego chce komuś za to zapłacić i mieć z głowy
Rekomendowane odpowiedzi