grzopi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Witajcie!Czas pokazać moje oczko w głowie, zdjęcia nie specjalne ale coś widać A4 B7 2.0 TFSI [bWE] quattro 2007 rok.Audi posiadam od roku i postawiłem sobie za zadanie doprowadzić ją do stanu prawie idealnego. Audi przywiozłem z Włoch od znajomego który był pierwszym właścicielem, chciał oddać Audi do serwisu w rozliczeniu za nowe A6, ale go uprzedziłem Przyjechała na oryginalnych 17" felgach z drewno-dekorem w środku, czteroramienną kierownicą jasną podsufitką, fotelami Sport i oryginalnym pakietem S-Line z zewnątrz. Po sprowadzeniu Audi, jak to auta z Włoch , musiałem pomalować zderzaki przód, tył i przedni prawy błotnik żeby było jak z salonu Plany: zrealizowane : - podsufitka czarna z S-Line - fotele S-line - kierownica B8 S-Line - fotele S-line - gałka zmiany biegów S-Line - nakładka ręcznego RS4 - tylne lamp LED - przedni grill RS4 - dokładka CUPRA-LIP - hydrografika z zewnątrz - dekory Carbon z S4 - zawieszenie gwintowane - remont zawieszenia, powymieniane wszystko co było potrzebne i nie było (komplet wahaczy, przekładnia, poduszki silnika itp…..) - felgi 19" - remont silnika (brał trochę oleju więc nie było czasu na półśrodki J ) (nowe pierścienie na tłokach, rozrządy, wałek, popychacz pompy, uszczelniacze, uszczelki, gumki, gumeczki ....)- oraz wiele innych rzeczy które wyglądały na zużyte do zrobienia: - hamulce zaciski cayenne + 350 mm - elementy zawieszenia z RS4 - silnik ( wtryski S3 8P, centralny intercooler, turbo, dolot, dolot, wydech + program) - czarne szyby - obklejenie ramek wokół okien - nowe 19" felgi ?? - i pewnie wiele innych Na dzień dzisiejszy Audi zapadło w sen zimowy w garażu ale w między czasie kilka rzeczy zawitało na pokładzie które cieszą oko właściciela Więcej lepszych zdjęć już wkrótce bo na tych to nie wygląda Edytowane 9 Grudnia 2015 przez grzopi
jozek726 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 mi się foty nie pokazują wszystkie , ile brał tego oleju że zrobiłeś remont ?
grzopi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) nie wiem co z tymi zdjęciam, jutro je coś zmienie a brał 0,5l na 1000km Edytowane 3 Grudnia 2015 przez grzopi
jozek726 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 o już lepiej, widzę prawie wszystkie ale carbon masz z S4 nie RS4 No to sporo brał
grzopi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) A to sorry z S4 No te 0,5 to tak lekko zawyżone ale brał i to denerwowało ale teraz parę $$$ zostawione ale oleju nic nie ubywa u to cieszy właściciela Edytowane 3 Grudnia 2015 przez grzopi
kubaja11 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Mam ten sam silnik, 2005 rok. 153 000 przebiegu. U mnie oleju ubywa ale 0.7 litra na 10000 km czyli bardzo mało jak na te silniki. Historie o poborze oleju są różne, jednemu więcej drugiemu mniej...
grzopi Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2015 - operacja na otwartym sercu - pierścienie na miejscu - komplet - ASO witaj... ponownie - 210000 zrobione
tomekhxc Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 fajny kolorek auta no i kolo też odpowiednie
Artur_8K0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ta kierownica to S-lineowskie B7 a nie B8 czarna podsufitka siadłaby jak złoto
grzopi Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 No musze zrobić świeże zdjęcia bo na pokładzie jest kierownica z A4 B8 S-line, a podsufitkia jest czarna
Artur_8K0 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zrób zrób, bo naprawdę jest na czym oko zawiesić żałuję że u siebie założyłem grill S-line zamiast RS4
MARCIN607 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Kolor koło wypas wszystko jest. Bravo bravo.
TomekTdi Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Quattro zimą odpoczywa w garażu ?? \ Na jakim oleju ganiasz tym sprzętem po remoncie ?
hejneken Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam kolegę z Brzegu No ładnie to wygląda, przeleciałeś kilka razy obok mnie, mam nadzieję, że następnym razem się zatrzymasz pogadać
grzopi Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) A śmigam na Valvoline, a to jest zabawka na weekend, jak będzie śnieg to może wyjedzie, a teraz tylko deszcz niestety :/Witam kolegę odnośnie pytania przywiozłem audi z Włoch od znajomego który był pierwszym właścicielem i chciał oddać AUDI do salonu i brać A6 ale go namówiłem do sprzedaży - początki, pierwszy gwint AP i 17" o wiele, wiele za nisko - i mój "AUTO-ALARM" - z czasów naprawy, zawinięte jak arbuz w TESCO - i wałek, dziękuje Panie Świąte....... Edytowane 10 Grudnia 2015 przez grzopi
jarek920 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 To walek od swiatka ?orginalny byl podjechany ?pozdrawiam z okolic namyslowa
grzopi Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Ładna pogoda to można było parę zdjęć zrobić - koło B8 - B7 vs B8 - oto czarny sufit Edytowane 6 Grudnia 2015 przez grzopi
afroo. Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Fajne to masz. Kierownicę trzeba było od razu wrzucić z polifta B8 bo przedliftowa niewiele się różni od B7.
grzopi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 no fakt, ale ta się łatwo trafiła w super stanie thx shakal za namową, zmieniłem trochę pierwszy post żeby było więcej informacji o AUDI pzdr
Rekomendowane odpowiedzi