kuba_1988 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Cześć Jestem nowy na forum, więc jeśli temat taki był już poruszany, to z góry przepraszam. Moje pytanie dotyczy Audi A4 B5. Przy skręcaniu kierownicą (szczególnie na postoju) słychać dość głośne "buczenie" lub jak to nazwać nie wiem. To raczej normalne, ale sądzę, że nie powinno to być aż tak głośne. W trakcie jazdy słychać to trochę mniej. Co by to mogło być?Czy może to być łożysko w pompie wspomagania? Z góry dziękuję za odpowiedzi
kapete Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Na dzień dobry wymień płyn we wspomaganiu, no i pamiętaj, że należy unikać kręcenia kierownicą w miejscu.
piciuok Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mam to samo, ale tylko na skrajnie w lewo / prawo skręconych kołach. Ktoś mi to mówił, że to coś z zaworem przelewowym tam gdzieś jest powiązane ;p Apropo, jak często płyn od wspomagania się powinno wymieniać? Bo mój ma już chyba 18 lat
kapete Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ja staram się wymieniać co 2 lata lub tak co ok 50 kkm.
ROBERCIK7777777 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Podepne się pod temat mam takie same objawy wymieniłem pompę i płyn na ori i dalej jak się auto Zagrzeje tu chuczy pompa Magell mam dobry może to wina przewodu między pompą a maglem i w tej śrubie co się przykreaa do magla jest jakiś zaworek to mam stare może w tym tkwi wik
szachu71 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Podepne się pod temat mam takie same objawy wymieniłem pompę i płyn na ori i dalej jak się auto Zagrzeje tu chuczy pompa Magell mam dobry może to wina przewodu między pompą a maglem i w tej śrubie co się przykreaa do magla jest jakiś zaworek to mam stare może w tym tkwi wik witam, podepnę się pod temat, u mnie było dokładnie to samo jak kreciłem kierownicą to buczało został dolany płyn i ustało na jakiś czas jednak ostatnio znowu wrócił problem i ubyło płynu, gdzieś płyn ucieka ? pod autem sucho
Rekomendowane odpowiedzi