Miniol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam serdecznie !Zwracam się z pytaniem odnośnie poruszanego już na forum tematu odpalania.Moje Audi (A4 B8 Avant, 2009, 2.0 TDI CAGC) nie odpala jak tylko kliknę kluczykiem (wduszę i zaraz puszczę). Zakręci rozrusznikiem, ale jakby brakowało mu jeszcze trochę aby odpalić. Natomiast jak przytrzymam kluczyk to odpala bezproblemu, bez konieczności długiego kręcenia rozrusznikiem. Oczywiście jak jest potrzeba to gdy trzymam wciśnięty kluczyk grzeje świece a dopiero później kręci. Oczywiście odpalając bez problemu. Mam pytanie czy jest to możliwe aby ten typ po prostu tak miał czy jest coś nie tak i szukać przyczyny ?Pozdrawiam Dominik
skotmen Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 A sprawdziłeś czy są jakie błędy? Czy miałeś to od początku czy teraz się tak stało???
Miniol Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wczoraj zostawiłem mechanikowi, ma przy okazji sprawdzić jakie są błędy. Kontrolki żadnej nie wyświetla. Ja tak miałem od kiedy kupiłem je rok temu od drugiego właściciela (pierwszy w Polsce). On tak odpalał (przytrzymując). Dopiero niedawno zauważyłem że kuzyn inne B8 odpala "na kliknięcie".
zbigor Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mam pytanie czy jest to możliwe aby ten typ po prostu tak miał czy jest coś nie tak i szukać przyczyny ? TTTM U mnie jest tak samo.Klikam to odpala od ręki.... ale latem. Zimą po kliknięciu ma opóżnienie o ile odpalam zimne auto. Wynika to IMHO z powodu grzania świec.
Miniol Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 Właśnie o to chodzi, że ja tak nie mam Problemów z odpalaniem nie mam, ale nie odpalę na samo kliknięcie. Muszę trzymać kluczyc
skotmen Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Prawdopodobnie masz automatyczne odpalenie wykodowane Napisz do WRC może pomoże Tutaj poczytaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/289161-nie-pali-po-wcisnienciu-kluczyka-trzeba-trzymac/page-1 Edytowane 14 Grudnia 2015 przez skotmen
Rekomendowane odpowiedzi