krzysiek23 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 witam panowie jak w temacie -mam pelny fis i wyswietla mi ciagle brem licht(spr.swiatel stop)swiatla stop sa,gdy nacisne hamulec napis znika gdy puszcze -napis powraca wraz z piknieciem, -druga sprawa to ze po wylaczeniu swiatel auto na chodzie i wcisnietym hamulcu pojawia sie spalona zarowka mijania,gdy wlaczam swiatla wszystko ok kontrolka gasnie swiatla normalnie swieca -i trzecie ze przy wylaczonych swiatlach naciskajac na hamulec czy auto na chodzie czy nie,zapala mi sie podswietlanie zegarow (tylko ) i swiatla postojpwe -puszczam hamulec wszystko gasnie vag pokazal 00741 monitoring statusu pozycji pedalu hamulca,a dzis jak jechalem kontrolka swiec zarowych mrygala z 10 razy po czym zgasla aku wyeliminowalem jest ok ,zarowki z tylu profilaktycznie wymienilem,i moje pytanie czy ten czujnik pod pedalem hamulca czysci sie jakos?i czy to moze byc to,czy blad czujnika wyswietl by innym bledem?
tomcio1600 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Chyba bedziesz kolejnym który ma podobny problem... u mnie NIKT nie potrafi wskazac usterki i nie ma pomysłu jak to usunąc :/ Przegladnij tematy: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t37438.0.html;highlight=bremslicht http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afb_problem_brems_licht-t51301.0.html
krzysiek23 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 czytalem te tematy,pisales w lipcu i jeszcze nie rozwiazales?a jak z ta wizyta w seacie bo juz nie napisales a miales jechac 2 raz?i czy vag tobie tez wywalil jakis blad bo u mnie jest....
boberek Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 posprawdzajcie czy masa jest OK to przy światłach moze cos zaśniedziało albo cos
tomcio1600 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 czytalem te tematy,pisales w lipcu i jeszcze nie rozwiazales?a jak z ta wizyta w seacie bo juz nie napisales a miales jechac 2 raz?i czy vag tobie tez wywalil jakis blad bo u mnie jest.... Auto w Seacie było juz 3 razy i dalej sobie z tym nie poradzili. Podejżewaja niedziałający silnik lewego reflektora ale jak na mój gust nie ma to nic z tym wspólnego. posprawdzajcie czy masa jest OK to przy światłach moze cos zaśniedziało albo cos Sprawdzałem... nie raz nie dwa... Daje sobie już z tym spokój bo szkoda nerwów.
krzysiek23 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Opublikowano 14 Listopada 2008 ja musze rozkminic bo to pikniecie jak zapala sie napis mnie wkur......a ze przy nacisnieciu na pedal gasnie i puszczeniu znowu zapala to dziennie mnie do szalu doprowadza,jutro zaczne walczyc moze do czegos dojde
dark79 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 a żarówki masz dwu - żarnikowe w stopach założone?? dobrze posprawdzaj w lampach czy coś się razem nie zwarło - przewody, blaszki w lampach,chodzi mi o to zapalanie się postoju i deski jak naciśniesz na hamulec
krzysiek23 Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Opublikowano 15 Listopada 2008 panowie doszedl mi kolejny problem z tym ze nie mam roznicy miedzy swiatlami postojowymi a stopu tzn.ze oba wlokna w zarowce stopu pala sie caly czas czyli mocno tak jak stop,trzecie swiatlo stop pali sie tez caly czas...czy mozliwe jest ze przy manetce z przodu cos jest nie tak?swiatla z przodu dzialaja bez zarzutu ....i ktory to czujnik stopu bo sa 2 kolo siebie czarny maly i bialy wiekszy ...ten pierwszy na 2 piny tylko?
Rekomendowane odpowiedzi