Herdas Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Witam, Mam cos takiego ze w zakresie od 1000 do 2100 silnik w miarę cicho chodzi jak na 1,9tdi który ma specyficzny twardy i glosny dzwięk natomiast problem zaczyna sie w zakresie 2100/2200 do 3000 obr gdzie auto jakby domagalo sie kolejnego biegu, nazwałbym to wyciem gdy jednak wejde na 3100 obrotów auto zaczyna znów ciszej pracować nie ma podzwięku wycia czym moze być to spowodowane? mam dostęp do vcds czasem pojawiaja się błedy zapłonu q10 czy cos takiego SWIECE NOWE!!! bład przed wymianą tez sporadycznie sie pojawiał nie odczyłem zmian co do charakteru pracy silnika poduszki silnika sprawdzane w warsztacie i nie sa ponadrywane ani innich uszkodzen nie widac(wedle mechanika) prosze o sugestie co moze byc przyczyna
zelek2012 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 ja mam tak samo tez wyje powyzej 2 tys. mam uszkodzona jedną poduszke silnika. Ta poduszka może byc przyczyną wycia?
Herdas Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Tak jak pisalem znajomy mechanik co zawszu niego robie auto sprawdzał je i nie stwierdził by były uszkodzone w jakiś sposób
Rekomendowane odpowiedzi