stachu86 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dzień dobry, Panowie, wczoraj podpialem auto pod kompa. Znalazło 2 błędy: 17522 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S2: Internal Resistance too High P1114 - 008 - Implausible Signal - Intermittent16825 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow P0441 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent Błąd pierwszy B1 S2 to jest od DP bo nie mam wykastrowanej drugiej sondy, z tego co mi wiadomo to nie wpływa to na prace silnika, w sumie to nawet check sie nie swieci wiec olewam temat. Jeśli chodzi o drugi od evapu to prosze o naświetlenie tematu. Co sprawdzic, od czego zacząć. Błąd pojawia się rzadko, ale pojawia sie. Zazwyczaj jak zatankuje do odstrzału. Są jakieś sposoby na zdziagnozowanie tego badziewia?? Logi miałem robione ok 2mce temu. Jedyna anomalia to wydłużone czasy wtrysków.
truck.daw Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Hej Poradziłeś sobie z tym problemem? Albo może ktoś coś wie? Ja mam drugi błąd w komputerze i auto się dziwnie zachowuje - ciężko pali, gaśnie przy zatrzymywaniu... Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny
Robero321 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 To że Ci gaśnie to poszukaj przyczyny w gazie a błąd 16825 jest związany z odpowietrzaniem zbiornika między tylnym prawym kołem a drzwiami od dołu samochodu pod osłoną w okolicy filtra paliwa jest zawór odpowietrzający często to on jest problemem lub jego połączenie elektryczne
truck.daw Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Hej, raczej mylisz się - LPG jest w porządku, dziwnie dzieje się jedynie na benzynie Jak by co szerzej opisałem to tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/356760-gasnie-silnik-i-ciezko-pali-blad-16825/ Jak rozumiem to schowane jest pod nadkolem gdzieś? poszperam w weekend Ale jeśli miałbyś jakieś schematy albo zdjęcia pod ręką to będę wdzięczny!
Robero321 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nie nie pod nadkolem ale nie daleko w okolicy filtra paliwa zawór ten wygląda jakos tak Nie sposób nie znaleźć jest pod osłoną plastikową
truck.daw Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki. Będę go szukać Mógłbyś podać kod tego zaworu albo "oficjalną nazwę" żebym mógł go zamówić szybko jak by się okazało że jest zwalony? Bo jak rozumiem nalezy sprawdzić: 1. Czy jest szczelny np. dmuchając w niego 2. czy otwiera się podłączając go na krótko np
Robero321 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 zapytaj w dziale numerów ale zdaje się że po Vinie musisz szukać bo w 1.8 T były dwa lub trzy rodzaje więc szukaj po VIN najlepiej w ASO Ci powiedzą który ..
truck.daw Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 OK wielkie dzięki, dam znać jeśli pomoże
kawowy19 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 a nie jest on czasami koło filtra powietrza? 1c0906517a
Robero321 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sugerowałem się swoim silnikiem 3.0 ASn w 1,8 faktycznie może być w okolicy filtra
kawowy19 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 na pewno tam jest i chyba jest tylko ten jeden rodzaj, którego numer podałem wyżej.
stachu86 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Czesc, nie rozwiązałem póki co tego evap, tylko że u mnie nic sie nie dzieje, wykrzaczy mi w ecu raz na kilka mcy, skasuję i jade dalej. Zawór jest w okolicy filtra powietrza pod maską. Słychać czasem jak cyka.
truck.daw Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Sprawdziłem w hurtowni - zamiennik kosztuje 140 zł. Stąd moje pytanie czy jest opcja sprawdzenia cyz działa on poprawnie - tzn. po wyjęciu co powinienem zrobić żeby stwierdzić że jest do wymiany? Nie chce bulić 140 zł jak ma się okazać że nie potrzebnie Obiecałem dać znać co i jak. Okazało się że evap jest cacy, inne wszystkie błędy też były chybione. Problem wynika z tego że paliwo się cofa do zbiornika. Sprawdziłęm to wstawiając zawór zwrotny przy listwie - pomogło. Zakładam, że zrypałem coś przy wymianie wkładu pompy paliwa, ale to opiszęw innym temacie. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi