Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-E popularność ze względu na wygląd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam RNS-E w drugim aucie ori zainstalowane.

Wszyscy piszą, że mega pasuje i może to prawda, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju co do kwestii wizualnych.

Dlaczego pomarańczowy kolor dominuje na wyświetlaczu?? Do czego on niby ma pasować??

Opublikowano
  • Autor

Mówcie co chcecie......... powiem tak w porównaniu do RNS-D to przy tym chodzą szyby i siedzenia, nareszcie wiem, że mam subwoofer. Do tego radio, telefon, ipod i mam wszystko bez pakowania tony modułów, kabli, kodowań, rozkręcania etc etd. Dodatkowo nie muszę wieszać telefonu bo chowam go do schowka i wszystko obsługuję z radia.

W drugim podejściu zmienię kabel HDMI na

http://www.mobile-store.pl/pl_PL/p/SAMSUNG-AllShare-Cast-Dongle-Black,-Bezprzewodowa-lacznosc-ze-smartfonow/2334?gclid=CjwKEAiAwZO0BRDvxs_1w-qFnhkSJABo10gguRsdQ7oEFzhDs3hBPJVm-KgQ1mceD92PxvSWY-R2cxoCnqnw_wcB

i nawet nie będę musiał nawet wyjmować telefonu z kieszeni :)

Ipla, tvn player, yanosik, facebook, przeglądarka internetowa i wszystkie inne hulają aż miło.

Jest jedna wada, gorzej odbiera radio, odłączyłem od radia dwie wtyczki, jedna przypuszczam była od GPS a druga? no właśnie, może to były dodatkowe anteny w szybach- muszę to rozkminić, podłączyłem tylko to główne gniazdo antenowe.

Po za tym, mega sprawa i fajny duży wyświetlacz bez ufo z milionem przycisków.

ed92fe0a4e.jpg

a06a3bae37.jpg

581823d97e.jpg

2953bb51ff.jpg

ac7da96634.jpg

b179cc4ebe.jpgf0ad862024.jpg

Opublikowano

Jaki model radia masz na pokładzie?

Opublikowano
  • Autor

Pioneer appradio sph-da100

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

House wyjaśnij zielonemu w temacie :)

jakie kroki muszę podjąć i koszta ponieść żeby coś takiego sobie zamontować?

w tej chwili mam zwykle radio 1din :/ myślałem też nad rns-e do momentu kiedy nie wszedłem w ten dział i konkretnie na Twój temat,

moim zdaniem profi robota :)

Opublikowano

Tunel wymieniasz lub podcinasz, kosz 2 din, ramka, jednostka z osprzętem, klimatronik ( można podciąć).

Opublikowano

czyli dosadniej mówiąc wszystko co mam w tej chwili moge dorezac tak? potrzebne mi jest jedynie radio?

niechcialbym szukac innych gratow dlatego ze te ktore mam tej chwili sa w super stanie :/

Opublikowano
  • Autor

+ radio, ramka, adapter do uruchomienia głośników jeśli masz aktywny system, adapter antenowy, smartfon, root telefonu, aplikacja arliberator, kabel hdmi lub łączność bezprzewodowa samsung z linku powyżej, ipod :D to tak w skrócie :D

Opublikowano

House... o mały włos nie kupiłem tableta do auta a już dziś gadałem z gościem od nexusa... ale montaż tableta to milion kabli i radio w schowku,co ja mam teraz zrobić :decayed: Fajnie to śmiga i mega ładny jest ten pionek - minimalistyczny a to lubię... masz tam jakieś sloty na karty chociaż? bo z tego wo widzę pobieżnie w necie to chyba nie ma szans, jedyny ból ALE ja popieram to co Ty zrobiłeś w 100% :hi:

Dobra, właśnie kupiłem to radio :decayed:

Opublikowano
  • Autor

To za 700 z alle? ja za swoje przepłaciłem :P dałem 999pln a następnego dnia wystawiło się to za 700 :) no ale cóż :P Wyjścia masz na kamerę cofania, ipoda/iphona, pilota, gps, wzmacniacz, HDMI i coś tam jeszcze pewnie się znajdzie :D Fajnie, że w opcjach możesz wybrać np. sygnał do kamery- masa, plus, automat czyli do radia tylko jeden kabelek a reszta z tyłu do światła stopu. Ja swoją ramkę okleiłem dodatkowo folią karbonową i zastanawiam się, czy nie okleić też dekorów.

Radio dokładnie tak jak mówisz, kozak, minimalizm, szklana matryca dodatkowo chromowany pasek czyli fajnie będzie wyglądać (analogicznie) do np chromowanego kubka i całego panelu :)

PS. Jak masz dobry pakiet netu, to na ipli można wykupić TV i masz telewizję bez zbędnego dodatkowego tunera, anten no i większy wybór kanałów zresztą, telewizja idzie do przodu i niedługo wszystko będzie przez net, jeśli uda się uruchomić flash-a na androidzie to na weeb.tv jest i discovery i wiele innych pakietów "kablówkowych"

Edytowane przez House

Opublikowano

Ja już wymyslilem, ze jeden smartfon bedzie zawsze w aucie bo akurat mam starego galaxy s2 i idealnie by pasował, do tego jakiś starter z playa ze 100 gb i nie wiem kiedy to wykorzystam :) Taak, dałem 700 na alle, jak dla mnie to chyba ciut za głęboko to radio siedzi, coś pewnie będę modził - narazie mam jednodinowca więc troche jeszcze zabawy przedemną i tak na dniach tego nie wrzucę. Tak czy inaczej, to pierwsze radio które mi się w 100% spodobało wizualnie.

A pakiet TV póki co mi nie potrzebny, bo w aucie spędzam max 30 minut dziennie :decayed: dlatego to radio to też mi jest tak potrzebne tylko 4 fun.

Opublikowano
  • Autor

A ja właśnie ogarnąłem TV i odpaliłem sobie ANIMAL PLANET (z setki innych kanałów na żywo) w aucie :D kto ma na RNS-ie kablówkę? :D

Edytowane przez House

Opublikowano

Powiem tak - mi RNS-E odpowiada najbardziej i jedyne na co bym zmienił w tej chwili to na RNS-a ledowego...

Kwestia telefonu - po co mi WYBIERANIE NUMERU CYFERKAMI skoro 99% połączeń wykonuję z książki którą obsługuję sobie z kierownicy, nie odrywając wzroku od drogi i nie dotykając telefonu? Kontakty pokazują mi się na FIS-ie i to jest dla mnie najlepsze rozwiązanie...

TV - radio w B6/B7 jest umiejscowione w takim miejscu że trzeba spuszczać wzrok żeby to oglądać... Poza tym - po co mi TV w aucie? To tylko bajerek...

Oglądać TV na 7-mio calowym ekranie? Ni to fajne, ni to przyjemne, a jedynie można pochwalić się kumplom i pupkom że ma się TV w aucie...

W B8 ekran jest umiejscowiony już w o wiele trafniejszym miejscu, bo na wysokości wzroku...

FB, INTERNET - na hoooy mi to w aucie :) chcę coś sprawdzić w internecie to biorę telefon do ręki i jazda - telefon jest wygodniejszy bo nie muszę sięgać paluchem do ekranu tylko wszystko mam pod ręką...

NAVI - tutaj jedyny plus jaki widzę w radiach na Androidzie... Wgrywam sobie taką aplikację na jaką mam ochotę, lub kilka i korzystam...

Ale navi w RNS-ie chodzi naprawdę super - gdyby dało radę żeby gadało po Polsku to już całkiem byłaby bajka, chociaż komendy są tak proste że każdy zrozumie, do tego dodatkowe info na FIS-ie którego nie uraczysz w nie oryginalnych radiach...

WYGLĄD - RNS to produkt fabryczny Audi i idealnie komponuje się z wnętrzem... Jak szukałem Audi dla siebie, to każde które miało nie fabryczne radio z ekranem wzbudzało we mnie negatywne emocje (uznaję tylko serię)

Jedyne co mi nie pasuje w RNS to mało komfortowe wprowadzanie adresów w navi... Trzeba kręcić i kręcić, chociaż to co potrzebne wyskakuje po wpisaniu trzech liter.

Zawsze można dołożyć sterowanie w miejsce gniazda 12V i już będzie ergonomiczniej :)

Pomijając to wszystko, najlepsze navi z jakim miałem doczynienia (audi, vw, automapa, igo) było w BMW (E61 2009 polift)... Nie dość że gada po polsku, idealnie prowadzi, ekran wielki na wysokości wzorku, fajna przestrzenna mapa, idealne komendy w idealnym momencie po polsku (a nie ivona jak miałem w vw)...

Fajnie gdyby była opcja wgrania navi bmw do urządzenia na androidzie :D Ale wtedy i tak nie włożyłbym zamiennika radia, tylko zainwestował w jakiś tablecik na szybę ^_^

Jak ktoś jest minimalistą niech kupi BMW zamiast Audi :) W Audi zawsze przycisków było od groma i tak jest nadal, a w BMW teraz ekran, trzy pokrętła od nawiewu i I-Drive do obsługi wszystkiego :) "FIS" też znikomy i to dopiero w nowych modelach bo do niedawna były dwa malutkie (lub jeden) pomarańczowe wyświetlaczyki :)

Edytowane przez Artur_8K0

Opublikowano

Oglądanie tv w moim przypadku raczej nie będzie miało miejsca. Plus taki że nie muszę rozpruwać auta żeby to wszystko pakować do swojego golaska :decayed: House, a da się to połączyć z kierą multi?

Odnośnie navi w BMW, zgadzam się w 100% z Kolegą wyżej.

Mały apdejt : Rozmawiałem ze sprzedającym i on mi powiedział, że funkcje tego radia są ograniczone na Andku i że radio było obsługiwane tylko przy pomocy IP4 i tylko wtedy da się je wykorzystać w 100%. Jest takie samo jak Twoje, rozumiem że to do ogarnięcia?

Edytowane przez Awra

Opublikowano
  • Autor

Artur, co kto lubi, ja miałem mega frajde, stanąłem w korku, odpaliłem sobie discovery w HD i obejrzałem fajny program, korek zleciał w 3 sekundy. Ja uważam, że to najlepsze rozwiązanie z możliwych i może nie tyle w czasie jazdy, ale na postoju zawsze lepiej sprawdzić coś na forum na 7" niż na mniejszym ekranie :) dodatkowo pograć w głupoty też można.

TV w pełnym pakiecie (tu spis programów http://weeb.tv/channels),torque czyli pełna kontrola parametrów, kasowanie błędów z radia itp itd. Dodatkowo Yanosik, Mapy google, wiadomości, nie trzeba telefonu wyjmować z kieszeni, nie zapłacisz mandatu tylko "odpisując" na zwykłego sms-a, i jest jeszcze kilka innych zalet. Ty się cieszysz z RNS ja się cieszę z stacji :D tu jest kwestia za i przeciw, czy warto dopłacać do wyglądu czy może ktoś woli mieć "kablówkę" w aucie, i zapewniam Cię, że wyrosłem z czasów, kiedy robiłem coś na pokaz, wszystko co robię, robię dla siebie :D

Awra, wszystko się da, gościu po prostu nie ogarnia tematu, wpisz w youtube model radia i zobaczysz o co chodzi, napisałem, że trzeba bedzie zrootować telefon, i zainstalować aplikacje, konfiguracja i andek działa :D

Opublikowano

Dostane stacje i będę się bawił, muszę dokupić kosz i wgl trochę rzeźby mnie czeka. Wszystko w swoim czasie, ale oglądałem właśnie na YT jak to działa i tam z samsungami to parują. Ja raczej od razu bede celował w tę łączność bezprzewodową. Narazie pozbieram graty i będę się bawił jak zrobi się cieplej...jak wytrzymam :grin:

Opublikowano

Jeśli chodzi o pisanie sms podczas jazdy to bardziej bałbym się o to że kogoś pukne, niż o to że dostanę mandat :)

Na dotykowych telefonach pisanie sms w czasie jazdy jest przesrane...

Opublikowano

Ten kosz 1 din da się wyjąć bez wyciągania tunelu? - myślałem że się da... nie bardzo jestem uzdolniony manualnie, bo rozumiem że jednodinowego kosza nie da się przerobić żeby to tam wlazło? :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ja dziś zrobiłem małe skeryfikejszyn modyfikejszyn i załadowałem komplet chromików ESP kubek etc .... z angola :D wreszcie mam kubek tam, gdzie powinien być :D czyli przy samej kierownicy :D Oprócz tego ramka w karbonie no i mały wypad na zakupy i odcinek legendy prl-u w drodze :D Szybko droga mija nawet jak się tylko czasem zerka :D

66f43e47c1.jpg

fb3e6e6077.jpg

400006a3a3.jpg

wywaliłem pioneera i zamówiłem RNS-E będę miał możliwość wyrażenia obiektywnej opini i porównania RNS-D RNS-E i radia 2din :D

Wymieniłem na RNS-E i po dwóch dniach użytkowania śmiało mogę powiedzieć:

Nie wiem czym się ludzie tak jarają w tej nawigacji, ani to nie gra za specjalnie w porównaniu z pioneerem, wygląd hmmm no jakoś cały czas nie mogę się przyzwyczaić, obsuga gałkami to jakaś mordęga są strasznie "daleko", wpisywanie tych adresów w nawigację- w czasie jazdy nie ma szans żeby to zrobić. Karty pamięci, kupić taką którą obsługuje radio - nierealne w marketach trzeba zamawiać przez net i to lepiej kilka na zapas bo za parę lat nikt tego nie będzie miał, formatowanie karty tylko fat32 bo inaczej nie ruszy w navi, komunikaty nawigacji - niby fajnie ale gada w obcym języku. Chyba tyle na chwilę obecną.

Edytowane przez House

Opublikowano

Dlaczego tylko karty , ja do swojego RNS-E za pomocą AMI mam podpięty dysk 500GB

Można także podłączyć IPhona.

Edytowane przez marjankowi