petrosdbz20 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Mam pewien (wydaje mi się) problem z pierwszym biegiem. Powiedzmy, że zwalniam na progu. Samochód jeszcze się toczy, ale czuje, że to za wolno na dwójkę. Chcę wbić jedynkę, ale pojawia się jakby blokada, która ustępuje dopiero, kiedy samochód się niemal zatrzyma (a najlepiej, jak się już zatrzyma). Wtedy bieg chodzi gładko. Co prawda mogę wbić tą jedynkę na siłę, ale nie jestem przekonany, czy to jest dobry pomysł. Coś jest nie tak ze skrzynią? Może tak ma właśnie być? Może nie umiem jeździć Edytowane 21 Grudnia 2015 przez petrosdbz20
jacek70 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Prawdopodobnie wypracowany synchronizator.
Hezen Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 A jak dwa razy zasprzęglisz pod rząd to jedynka lepiej wchodzi? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
petrosdbz20 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) A jak dwa razy zasprzęglisz pod rząd to jedynka lepiej wchodzi? Chyba sprawdzałem i wyszło, że nie. Prawdopodobnie wypracowany synchronizator. Pewnie sporo kosztowałaby naprawa/wymiana? Czy może mogłaby trochę pomóc wymiana oleju w skrzyni? Edytowane 23 Grudnia 2015 przez petrosdbz20
Rekomendowane odpowiedzi