Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-E brak Dźwięku i wyświetlania na FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Robiłem reset konfiguracją klawiszy już kilka razy i nic :(

Opublikowano

Hmmm no to chyba bez wizyty radia u elektronika się nie obędzie. Ale wcześniej warto by było wyprostować temat kodowania aby mieć 100% pewność że to jakimś przypadkiem nie ma jakiegoś wpływu. Ewentualnie jeszcze warto by było odpiąć kostkę od radia i ponownie podłączyć, warto sprawdzić najprostsze sposoby.

Edytowane przez airbob

Opublikowano

czasami potrafi się soft pokrzaczyć z powodu braku lub skoku napięcia kiedyś trafiło do mnie radyjko na soft po odpalaniu auta na prostowniku.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie więc sprawa wygląda następująco

Poszedłem w kierunku kabla wzbudzajacego (biały) więc zacząłem od navi ale miałem problem z jego wyjeciem ale po zdobyciu tzw. haczyków wyciągnąłem i moim oczom ukazał się wysunięty pin z białym przewodem sygnalowym był lekko porównywanie do pozostałych wysunięty więc go wsunąłem i dźwięk powrócił nie mam pojęcia jak to się stało z góry dziękuję za pomoc i pomysły. Ale jeszcze pozostał problem z brakiem wyświetleń RNS-E na fisie.

Edytowane przez adtzc

Opublikowano

A tak z ciekawości zapytam jak się zachowuje podświetlenie rns-e czy odpala razem ze światłami i czy czasem system nie wyłącza się po 30min sam mimo że silnik pracuje. Tak kombinuję że może jeszcze inne piny wylazły z kostki przy radiu albo przy zegarach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Podświetlenie działa razem z światłami

A czy się wyłącza nie zauważyłem

Witam wszystkich po chwilowej przerwie :)

Wracam do tematu stanąłem na tym, że dźwięk jest ale jest problem z wyświetlaczem na FIS ale sprawdziłem navi pokazuje na FIS ale jestem problem z radiem i muzyka aha i jak pisałem że jest jakis napis dwuliterowy to był kompas w navi j z go wyłączyłem tylko co może być z tym że na fisie nie wyświetla cała kierownica działa.

Opublikowano

Panowie podpowiedzcie gdzie w kodowaniu będzie info o tym aby nawigacja z RNS-E którego dołożyłem do siebie wyświetlała sie na FIS (kolorowy)

Opublikowano

a połączyłeś zegary z radiem can"em ?

Opublikowano

raczej nie ale jeśli to ważne to info o stacji radiowej się wyświetla ... gdzie to sprawdzić czy to jest połączone ?

Kabel do CAN mam tak wiec proszę o podpowiedz to to sprawdze

Edytowane przez paSTorEK

Opublikowano

skoro info się wyświetla to can podpięty kodowanie w zegarach źle ustawione

Opublikowano

ok w takim razie proszę o info co gdzie przestawić ?

Opublikowano

W kanale 62 adaptacji zestawu wskaźników, jeżeli masz 1 to zmnień ją na 5, a będziesz miał wyświetlane komunikaty z navi.