Wujek Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Kupiłem samochód z 157 tys. przebiegu. Wymieniłem wtedy wszystkie filtry, oleje i płyny. Przejechalem już ok. 13 tys. Co teraz powinienem wymienić, co sprawdzić? Jakie filtry wymienia się po takim przebiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek98igo Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 a rozrząd wymieniony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Jakie filtry wymienia się po takim przebiegu? Wymień na pewno filtr powietrza ponownie. Jeśli już chcesz zaglądać, to spójrz na napinacz paska wielorowkowego oraz na stan tegoż paska. Ja bym już wymienił także olej. To wszystko oprócz tego co napisał 98igo. A jak klocki, hamulce... ? Jeśli dawno nie zmieniałeś płynu hamulcowego, to też wlej nowy. zmieniłem Twój temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Rozrząd wymieniłem zaraz po kupnie. Płyn hamulcowy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Wymień na pewno filtr powietrza ponownie. Jeśli już chcesz zaglądać, to spójrz na napinacz paska wielorowkowego oraz na stan tegoż paska. Ja bym już wymienił także olej. Dodam do tego zestawu jeszcze filtr paliwa jeżeli nie wymieniałes, bo teraz zimą możesz mieć niespodziankę w jego wnętrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi TDI Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 13.000 na oleju to moim zdaniem zbyt wiele turbinka lubi czysta oliwe co 10.000 to tak :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Chodzi mi o listę rzeczy które się wymienia regularnie co każdy mały przegląd (co 15 tys. km). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewczenko7 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 No na pewno olej i filtry(powietrza oleju) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Czy wymienia się np.: - filtr kabinowy, - filtr paliwa? Czy ktoś ma skan książki serwisowej w jęz. polskim/angielskim/niemieckim? Ja niestety posiadam ale w jęz. włoskim i nic z tego nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Czy wymienia się np.:- filtr kabinowy, - filtr paliwa? jezeli nie wiesz kiedy byly wymieniane to jak najbardziej :exclaim: .... koszt nie jest duzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Wiem kiedy były wymieniane bo sam wymieniałem. Chcę tylkko wiedzieć po jakim przebiegu (lub co jaki okres czasu) wymienia się te części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi