Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa pompka centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początek powiem że posiadam a4 b5 z 1995 roku, chyba najuboższą wersję. Problem zrobiłem sam, tzn opisując krótko do mojej pomki od centralnego idą dwie kostki, jedna z głównym 12V i masą, i druga kostka z kilkoma kabelkami. Zrobiłem zwarcie plusa z masą w tej kostce z kilkoma kabelkami. Podczas tego zwarcia kostka była całkowicie wypięta z pomki centralnego, a jedyne kabelki jakie były podpięte to główne zasilanie i masa. I własnie od tego czasu pompka w ogóle nie działa. Z racji, że sterowniki do niej nie były podpięte obstawiałbym jakiś moduł, przekaźnik od niej czy coś innego, tylko własnie co? Czy po prostu mimo wypiętej tej kostki pompka się sfajczyła. Dodam oczywiście, że wszystkie bezpieczniki nie spalone. Z góry dzięki za pomoc mam nadzieję że szybką

Opublikowano

Sprawdzałeś, czy teraz masz zasilanie na pompce?

Opublikowano

Jeszcze nic nie sprawdzałem, święta nie zabierałem się za to. Dzisiaj wieczorkiem okolo 20 dam odpowiedz. A czy coś innego mogło się rozwalić oprócz pompki?

Opublikowano

Rozkręć pompkę i zobacz w jakim stanie jest płytka. Może coś będzie widać ?

Opublikowano

Tak więc pompka ma stałe zasilanie 12v. Zdjąłem z niej dolną osłonę i płytka wygląda bardzo dobrze bez wilgoci w środku i żadnych zimnych lutów. Wiem że wszystko wskazuję na tą nieszczęsną pompkę ale czy coś innego mogło jeszcze pójść oprócz niej??? Bo przecież jak zrobiłem zwarcie była odłączona, podpięte było tylko główne zasilanie, czy na nim mogła dostać wtedy jakiegoś mocniejszego natężenia prądu?

Opublikowano

Według mnie poszła elektronika. Najlepiej podpiąć drugą pompkę. Wiem ciężko dostać sam przerabiałem.

Opublikowano

Witam. Odświeżam temat, byłem dzisiaj na szrocie i podłączyłem do audicy 4 pompki o takich samych numerach i oczywiście żadna nie działała także to nie pompka jest zepsuta. Możliwe że dzisiaj poprzeglądam instalację a powiedzcie mi co innego mogło pójść? Znalazłem taki moduł na necie -

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5078206912&reco_id=ebafd4d8-b3a6-11e5-94dd-02dc9f0d2bc7&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Motoryzacja-3_Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe-620_Uk%C5%82ad+elektryczny,+zap%C5%82on-4141_Centralne+zamki-4144_Sterowniki-18824

Czy ten sterownik mógł się zepsuć, gdzie go znajdę, coś innego?

Opublikowano

Ten sterownik jest od systemu zamka z pilotem.

Sprawdź bezpieczniki F6 i F38. U nas wszystko jest w pompce.