grzesiek1495 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Koledzy ktoś mógłby mi podać numer seryjny z climatronica(z naklejki)? Ponieważ mam problem że nie załącza mi się klima, śnieżka normalnie się pali a nie wieje chłodem. Wiatrak nie załącza się. Pomyślałem że zanim wejdę w koszta to chciał bym sprawdzić czy aby na pewno mam dobry climatronic założony ponieważ mam to auto od niedawna, a w drugiej audi miałem taki sam problem jak zamontowałem z innym kodem z naklejki że nie reagował. Samochód to: Audi A4 B5 2.8v6 193km quattro 1997r
Dżordż Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 klima się nie włączy jeśli temperatura powietrza na zewnątrz spadnie poniżej 5 stopni. Tak jest zrobiona klima w B5 i to normalne
lukaszooo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Jesli jest wiecej niz 5C to sprawdz wzrokowo czy zalacza sie sprezarka jesli nie zrob na krotko prostostat, jeslu mimo to dalej nie zaskoczy zrob na krotko sprzeglo klimy i sprawdz czy zalacza kompresor i czy chlodzi. W b5 uklad klimatyzacji jest dosc prosty.
grzesiek1495 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 klima się nie włączy jeśli temperatura powietrza na zewnątrz spadnie poniżej 5 stopni. Tak jest zrobiona klima w B5 i to normalne Kolego, dzięki za odpowiedź ale to wiem i było sprawdzane przy około 15 stopniach. Jesli jest wiecej niz 5C to sprawdz wzrokowo czy zalacza sie sprezarka jesli nie zrob na krotko prostostat, jeslu mimo to dalej nie zaskoczy zrob na krotko sprzeglo klimy i sprawdz czy zalacza kompresor i czy chlodzi. W b5 uklad klimatyzacji jest dosc prosty. Nie jestem pewien jak jest w V6 która to sprężarka klimy, a przy teraźniejszej pogodzie ciężko dłuższy czas postać na podwórku. Jedyne czego jestem pewien to tego że wentylator nie włącza się.
lukaszooo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Oddaj auto do mechanika bo sam tego nie ogarniesz.
Rekomendowane odpowiedzi