Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 Avant, 2.0TDI 170km, QUATTRO, FULL S-line, 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! :)

Wszyscy wstawiają swoje autka, więc postanowiłem pochwalić się swoim :)

Jeżdżę nim od września tego roku (2015), kupiony w Szwajcarii z oryginalnym przebiegiem 127tys. km - prześwietlony na wszystkie możliwe sposoby... Kupiony od pierwszego właściciela - rok produkcji 05.2007.

Wcześniej miałem B8 1.8 TFSI w Multitronicu - ale był goły do tego stopnia, że nawet navi nie miał w kolorze (co jest chyba ewenementem w B8) - jak pojechałem nim do serwisu Audi to gość powiedział że tak gołej B8 nie widział :) - do tego paliło 14-15 litrów, więc sprzedałem i kupiłem B7...

Jest to silnik 2.0TDI 170 konny, quattro, BRD.

Póki co wszystko jest w standardzie (prócz RNS-a (był BNS) i nakładek na pedały RS4).

Wersja full S-line zewnętrzny i wewnętrzny.

Wyposażenie dość zacne - m.in.

- Bi-xenon skrętny z samopoziomowaniem + światła do jazdy dziennej

- zawieszenie S-line z czerwonymi amortyzatorami (to twardsze)

- QUATTRO

- siedzenia S-line (materiał + skóra)

- kierownica wielofunkcyjna, trójramienna S-line

- gałka zmiany biegów S-line (perforowana)

- full oświetlenie wnętrza (kubek, wizytownik, klamki, nogi przód i tył, podłokietnik, popielniczka, drzwi od spodu)

- czarny sufit

- grzane stołki (niestety bez pełnej elektryki, jedynie pompowanie lędźwi elektryczne)

- kolorowy FIS

- chłodzenie postojowe

- moduł BLUETOOTH

- tempomat

- czujnik deszczu i zmierzchu

- lusterko środkowe fotochrom

- klimatronik

- czujniki parkowania (tył) - z przodu nie chcę bo mi się nie podobają

- pakiet zakupy w bagażniku (wieszaczki, siatki itp.)

- zmieniarka

- mc donald w podłokietniku, worek na narty itp.

i wiele innych o których zapomniałem :)

PLANY:

- BNS na RNS-E - zrobione

- nakładki na pedały RS4 - zrobione

- ledowe podświetlenie rejestracji - zrobione

- felga na lato 19 cali, a co za tym idzie Eibachy wejdą na pewno

- wydech plus dokładka S4

- przyciemnienie szybek

- nakładki na lusterka S4

- BOSE nagłośnienie plus blendy

- kierownica TTs -(ścięta)

- diody w przednie lampy (DRL plus postojówki)

- skórzane boczki z roletkami

- recaro (jak się trafi w dobrej kasie w ładnym stanie)

- tunel środkowy od amerykańca (dość mam zalanego radia)

- dekory w carbonie lub piano black (sam nie wiem co mi się bardziej podoba :))

Ogólnie kierunek modów wygląda tak, że nie chcę pakować tu nic, co nie wychodziło fabrycznie w B7-kach...

Ledy są wyjątkiem, bo wyglądają dużo lepiej, a fabrycznie nie było...

Nie jest to moje jedyne (DROGIE) hobby, więc mody zapewne nie będą pojawiać się jeden za drugim :)

Zapraszam do komentowania :)

Foty (robione telefonem):

p5pb13023792.jpg

p5pb13023796.jpgp5pb13023798.jpgp5pb13023800.jpg

WNĘTRZE:

p5pb13023804.jpg

Pozdrawiam - Artur

Opublikowano

Powodzenia w modach . Fajnie ze quattro .

Opublikowano

Fajny wypas :) i s line, planów do mocy nie masz żadnych ? :naughty: Soft jakiś może :D? 14-15l w 1,8tfsi? Tyle to moje 2.0tfsi 260HP+ quattro nie pali :facepalm:. A ojcu w 1.8tfsi 9l-10l wychodzi przy ~200kucach w ośce.

Opublikowano
  • Autor

Plany co do mocy jakieś tam są, ale póki co nie sprecyzowane, więc nie będę się rozpisywał :)

To było 1.8 TFSI w multitronicu - i rzeczywiście tyle chlało... Dla porównania znajomemu 1.8 TFSI w manualnej skrzyni (Audi A5) pali 9-10.

Byłem nawet w serwisie Audi w Piasecznie zapytać o co chodzi z tym spalaniem, bo nie chciało mi się wierzyć żeby tak mały silnik tyle chlał. Szef serwisu sprawdził samochód wzdłuż i wszerz - wyszło że wszystko jest ok, ale zanim to zrobił powiedział że multitronic w tym silniku to spalanie wyższe o 3,5-4 litry... Więc po trzech miesiącach sprzedałem...

Opublikowano

Ciekawa przesiadka ;-) ale skoro było jak mówisz na pewno słuszna :-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Po drodze z B8 było jeszcze BMW E61 530xd :) i tej przesiadki trochę żałuję...

Opublikowano

Fajny Avant z fajnym serduchem :wink: pompowtryski juz zmienione na akcji serwisowej?? Jak planujesz dluzej pojeździć autkiem to zainteresuj sie pompą oleju :wink:

Zazdroszczę napędu, u mnie mi trochę tego brakuje.

Powodzenia w dalszych modach i bezawaryjnej eksploatacji :hi:

Wysłane z iPhone

Edytowane przez shakal

Opublikowano
  • Autor

Pompowtryski zrobione przez poprzedniego właściciela - "ołówek" w pompie oleju też :)

Co do nadwozia to nie uznaję sedanów - zwyczajnie mi się nie podobają :) nie zależnie od marki i modelu, a Audi w szczególności

Opublikowano

To tylko cieszyć sie jazda w takim razie :good:

Wysłane z iPhone

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pompowtryski zrobione przez poprzedniego właściciela - "ołówek" w pompie oleju też :)

Co do nadwozia to nie uznaję sedanów - zwyczajnie mi się nie podobają :) nie zależnie od marki i modelu, a Audi w szczególności

To juz chyba prawie ogolno przyjęte, ze jak audi to Avant :)

Opublikowano
  • Autor

To juz chyba prawie ogolno przyjęte, ze jak audi to Avant :)

Na pewno dla większości tak, ale na forum są projekty sedanów gdzie od samego patrzenia ślinka leci :P mimo wszystko swojego avanta bym na sedana nie zamienił :)

Opublikowano

Fajnie skonfigurowane auto, graty zakupu :wink: Po przesiadce z E61 żałowałbym tylko jednostki napędowej :)

Masz foto wieszaków w bagażniku ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Foto zrobię i wstawię jutro :)

Myślę nad kupnem dokładki od Cupry (w zasadzie jestem zdecydowany) tylko mam taki pomysł żeby pomalować ją w kolor nadwozia :naughty:

Robił ktoś coś takiego i ma może foto żeby się podzielić tym jak wyszło? :)

Do mojej B7-mki wpadł komplet ledów od Tomnika :) cały środek - sufit, drzwi, nogi, oświetlenie pod słonecznikami, schowek - wnętrze barwa 6000k

W postojówki też weszły ledy, jednak tutaj barwa to 4500k - wreszcie auto normalnie wygląda.

Do pełni szczęścia brakuje jeszcze DRL w ledzie, ale to niedługo :)

Czekam też na aluminiową łapkę otwierania schowka podłokietnika, bo jak wiadomo, ori nie wytrzymała i pękła (dzień po tym jak zdążyłem się komuś pochwalić że moja się trzyma :facepalm: )

Zamówione też ori wycieraczki gumowe z serwisu :) Zastanawiałem się nad petexami, ale skoro napisałem że wszystko co możliwe będzie ori, to tego się trzymam :)

Jako ciekawostkę wstawiam foto mojej drugiej pasji czyli downhillu :) gdyby nie rower, myślę że 85% planowanych modów w Audi oznaczonych byłoby jako ZROBIONE :)

A to właśnie moja kolejna skarbonka :)

p5pb12998753.jpg

Opublikowano

podziwiam zmiany z b8 na b7, ale jeśli miałbym wybierać między gołą b8 i wypaśniętą b7 wybór prosty B7 .

Musisz wykreślić dokładke z cupry bo nie jest ori :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o B8 które miałem, to była idealna baza dla kogoś kto chciałby zmienić w niej WSZYSTKO... Bo rzeczywiście wszystko tam było do wymiany... :D

Siedzenia naleśniki, kierownica bez multi, navi czarno czerwone :facepalm: felga 16 cali, fis bez koloru, bez xenonu, bez ledów z tyłu - musiałbym wydać tyle co auto warte żeby doprowadzić je do należytego stanu - szczerze mówiąc nie wiedziałem nawet że w B8 były navi bez koloru...

Kupowałem ją na szwajcarskich aukcjach winterthur ze zdjęć... Wtedy byłem zielony w temacie aut i napalony.

Jedyny plus - stan i przebieg 63000km 100% ori i to mnie głównie pokusiło do zakupu...

Gdyby zamiast 1.8TFSI z potwornym spalaniem i multitronica był diesel z manualem to myślę że by została, ale z drugiej strony po zakupie, szukając odpowiedzi na pytanie dlaczego 1.8 tyle pali (?!) trafiłem na to forum i popatrzyłem na wyrezane na maxa B8-mki forumowiczów to decyzja była jedna - wypad z tym kondonem :D

Później była E61 530xd no i jest B7 - szczerze mówiąc tej przesiadki żałuję, bo E61 była z przebiegiem 99tys km, full m pakiet no i silnik z x-drive...

Ale decyzja była spowodowana potrzebami finansowymi (rozkręcanie firmy wiążący się z zakupem busa i furgonetki)...

Jazda B7 mi się podoba (prócz trzeszczącej rolety bagażnika :kwasny: ), ale w przyszłości poszukam sobie jakiejś E61 lub jak finanse pozwolą F11 :kox:

Opublikowano

Słuszna decyzja, no i jeszcze quattro... będziesz zadowolony z B7 ;) Co do rolety, możesz okleić taśmą izolacyjną uchwyty i będzie mniej trzeszczeć.

Opublikowano
  • Autor

Mam taką filcową taśmę - może to byłoby lepsze?

Opublikowano

Mam taką filcową taśmę - może to byłoby lepsze?

Taśma izolacyjna ale nie gładka tylko ta materiałowa, normalnie 2-3 razy przelatujesz te bolce/zaczepy z rolety i nic nie trzeszczy :wink:

Opublikowano

Jako ciekawostkę wstawiam foto mojej drugiej pasji czyli downhillu :) gdyby nie rower, myślę że 85% planowanych modów w Audi oznaczonych byłoby jako ZROBIONE :)

A to właśnie moja kolejna skarbonka :)

p5pb12998753.jpg

Piękna V10. Łańcuch w kąpieli na zimę, czy dopiero składasz?

Taki sprzęt to wydatek nie dużo mniejszy niż B6. ; )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

S-line :D plany :naughty::good: