miklaas Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam, W sylwestra miałem do pokonania trasę GDAŃSK - KATOWICE.Niestety za Częstochową autko nagle zgasło, objaw taki jak gdyby brakło paliwa,ale na wskaźniku została jedna kreska wiec pomyślałem ze wskaźnik coś się zawiesił.Zjechałem na pobocze, próbuje odpalić, niestety bez skutku. Rozrusznik tylko cyknął ewidentnie czuć ze coś zablokowane...Autko na biegu ani drgnie,Zdjąłem osłony patrze paski ok rozrząd też, bokiem nic nie wyszło z bloku, Plamy oleju pod autem tez nie ma, olej na bagnecie jest..... Niestety autko 500 km ode mnie wiec wszystkie naprawy jedynie na telefon.... Panowie co się mogło stać?? Silnik się zatarł??
jacek71 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Może nie jest tak żle ,choc jak rozumiem piszsesz "Autko na biegu ani drgnie" to wał stoi w miejscu bez mozliwości poruszenia -tak to rozumiem to wtedy juz nie za wesoło ,ale dla pewności zapodaj wiecej danych w temacie .
lukasz51237 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Możliwe, że zawór się urwał. Spróbuj pokręcić śrubą koła pasowego wału.
miklaas Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ale jak by się zawór urwał to bym słyszał przez chwile jak tłok w niego stuka..... nie wiem autko stoi u kumpla na garażu, da mi znać, czekam na telefon ale teraz pewnie wszystko jeszcze pijane:) aaa właśnie zaraz po tej awarii zaświeciła się(zaczęła migać) dioda wmontowana przy przełączniku do regulacji wysokości świateł. nie wiem co to czy to jest fabryczne czy ktoś to montował, ale to nie ma chyba nic do rzeczy
fragless1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Kolego, u mnie było to samo. W trakcie jazdy zgasł, próba odpalenia kończyła się cyknieciem rozrusznika i tyle. Silnik zablokowany. Okazało się, że na trzecim cylindrze urwal sie zawór i silnik zdechł. Wymontuj świece i sprawdź, czy nie są poobijane. U mnie jedna była i wtrysk na 3 cylindrze też był walnięty. W trakcie jazdy nie było słychać żeby tłok o coś walił. W najgorszym wypadku masz silnik do wymiany.
iwadrian Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Może to dioda od jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia, immobiliser czy coś w tym stylu i to poprostu padło i odłaczylo zasilanie. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Prezes870 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Opublikowano 1 Stycznia 2016 tylko ze nie kreci sie wal to immo raczej nie jest. Albo zawor sie urwal albo wał pękł. Miałem tak 2 miesiace temu w moim LT35 2.5 TDI. Pękł i koniec ewentualnie cos ze sprzeglem sie stalo i zablokowalo . Trzeba porozbierac troche
miklaas Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Dzięki fragless1, to już dla mnie jakiś trop, Dzięki Panowie będę dawał znać co i jak
Rekomendowane odpowiedzi