Opublikowano 27 Lutego 20224 l Tak, dokładnie tym pokrętłem kręcę w nocy żeby nie oślepnąć. Percepcja jasności ekranu może wynikać ze względu na odsłoniętą panoramę Czego wynikiem jest moja preferencja jasności prawie na max. Natomiast po włączeniu świateł, odpala podświetlenie kokpitu i zegarów na tym samym poziomie jasności(zgodnie z pokrętłem) Bazując na przywołanej już AstrzeJ, gdy tam na pokrętle ustawisz max 100% jasności, po odpaleniu świateł mijania, podświetlenie przygasa na załóżmy 60%. Stąd moje pytanie czy jest opcja ustawienia automatycznej redukcji jasności podświetlenia po włączeniu świateł mijania. Zmiana kolorystyki nawigacji to plaster na dupe, przy jaskrawym białym podświetleniu deski.
Opublikowano 2 Marca 20224 l W dniu 23.02.2022 o 14:37, wrclaguna napisał: Sprawdziłem sobie kilka scanów aut z USA CANADA i rzeczywiscie nie miały adresu A5 Hej, jesteś w stanie mi pomóc? Mam manetke taka jak na pierwszym zdjęciu i chce dołożyć sobie LA i nie wiem dokładnie jakiej muszę szukać, czy ta z drugiego zdjęcia będzie dobra? Czy muszą być dokaldnie takie same tylko z tym przyciskiem od LA w sensie jak mam grzana kierownice to musze szukać z taśma, albo jak nie mam limitera to też muszę znaleźć manetke bez niego i tak samo z tylna wycieraczka, jak jej nie mam to manetki z możliwością mycia tylnej szyby nie podejdą? Czy auto będzie wywalać błędy czy zignoruje brakujące funkcje?
Opublikowano 2 Marca 20224 l W dniu 23.02.2022 o 14:37, wrclaguna napisał: Sprawdziłem sobie kilka scanów aut z USA CANADA i rzeczywiscie nie miały adresu A5 Hej, jesteś w stanie mi pomóc? Mam manetke taka jak na pierwszym zdjęciu i chce dołożyć sobie LA i nie wiem dokładnie jakiej muszę szukać, czy ta z drugiego zdjęcia będzie dobra? Czy muszą być dokaldnie takie same tylko z tym przyciskiem od LA w sensie jak mam grzana kierownice to musze szukać z taśma, albo jak nie mam limitera to też muszę znaleźć manetke bez niego i tak samo z tylna wycieraczka, jak jej nie mam to manetki z możliwością mycia tylnej szyby nie podejdą? Czy auto będzie wywalać błędy czy zignoruje brakujące funkcje?
Opublikowano 2 Marca 20224 l Manetka musi być dobrana do odpowiedniego wyposażenia, czyli jak masz grzaną kerownicę, to musisz mieć także manetkę pod grzaną kierownicę. Edytowane 2 Marca 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 12 Marca 20224 l Wie ktoś może czy idzie doposażyć o "asystenta" zjazdu z górki ? Z tego co mi się wydaje było to bodajże tylko w allroadach , da radę to włączyć w skrzyni manualnej ? Edytowane 12 Marca 20224 l przez Pellek
Opublikowano 18 Marca 20224 l Witam formułowiczów chciałbym doposarzyc audi a4 b9 w Asystent Parkowania i nie wiem jak się do tego zabrać chodzi Mi czy muszę mieć jakiś dodatkowy moduł czy wystarczy to jakoś zakodowac,?
Opublikowano 18 Marca 20224 l Autor z czesci to to ci potrzeba, reszta to programowanie w sterownikach
Opublikowano 18 Marca 20224 l Tylko ze ja mam już fabrycznie czujniki parkowania zamontowane,to nie wiem czy muszę dokładać te 4 kolejne?
Opublikowano 18 Marca 20224 l 32 minuty temu, Daniel0605 napisał: Tylko ze ja mam już fabrycznie czujniki parkowania zamontowane,to nie wiem czy muszę dokładać te 4 kolejne? Ile masz czujników? Do asystenta musisz mieć w sumie 12.
Opublikowano 18 Marca 20224 l Ok bede dokładał,a jeśli chodzi o programowanie w sterownikach to Vcds poradzi sobie?
Opublikowano 18 Marca 20224 l Myśle, że skoro masz już 8 czujników wystarczy kodowanie (np. VCDSem) bez parametryzacji BCM1 ale nie na 100%
Opublikowano 19 Marca 20224 l Witam mam pytanie zamierzam sobie dołożyć do Audi a4 b9 Asistenta Park PLA wiem już jakie części są potrzebne tylko nie mam instrukcji jak i gdzie zamontować te czujniki,jak przeprowadzić wiązkę i gdzie ja wpiąć?może ktoś posiada jakieś instrukcje lub link do filmiku z takim montażem
Opublikowano 21 Marca 20224 l W dniu 18.03.2022 o 13:18, Daniel0605 napisał: Ok bede dokładał,a jeśli chodzi o programowanie w sterownikach to Vcds poradzi sobie? Dodatkowo musisz przeprowadzić parametryzację BCM1, więc sam VCDS do tego nie wystarczy.
Opublikowano 24 Marca 20224 l Muskel a możesz podpowiedzieć jak krok po kroku zakodowac poprawnie Assist Park
Opublikowano 24 Marca 20224 l 8 godzin temu, Daniel0605 napisał: Muskel a możesz podpowiedzieć jak krok po kroku zakodowac poprawnie Assist Park Nie mam istrukcji krok po kroku. Mam u siebie fabrycznie asystenta parkowania i z tego co widziałem w kodowaniach, w 09 należy w kilku bajtach zmienić. Czy w innych sterownikach także, jeszcze nie sprawdzałem. Edytowane 24 Marca 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 24 Marca 20224 l Jak byś sprawdził i przesłał jakieś info co należy zmienić to będę bardzo wdzięczny
Opublikowano 24 Marca 20224 l 31 minut temu, Daniel0605 napisał: Jak byś sprawdził i przesłał jakieś info co należy zmienić to będę bardzo wdzięczny Te, które znalazłem: 09 BCM1 Byte 16 Bit 1 Byte 28 Bit 6 Byte 35 Bit 7 Byte 37 Bit 5 Byte 37 Bit 7 17 Virtual Cockpit Byte 5 Bit 4 44 Układ kierowniczy Byte 1 Bit 3 Byte 1 Bit 7 Nie wiem czy w sterowniku 03 ABS też nie należy czegoś zmienić ale etykiety nie są opisane.