heretyk Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 40 minut temu, seweryn662 napisał: witam, czy posiada ktoś instrukcję jak zakodować asystenta rozpoznawania znaków drogowych? Do tego nie wystarczy tylko kodowanie. Potrzebna jest rowniez parametryzacja kamery np. za pomoca vcp odis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn662 Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 hmm, czyli jak asystenta świateł drogowych i line asystenta zrobiłem bez parameryzacji kamery, to akurat do zakodowania znaków drogowych będzie potrzebna parametryzacja kamery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 3 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Tak trzeba zrobic Nie wszystkie sterowniki tez to obsluguja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heretyk Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 5 minut temu, Muskel1 napisał: Masz jakieś konkretne strony z tymi plikami i manualami? na szybko pierwszy link z google: VZE aktivieren – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Witam, podczas kodowania napotkałem na pewno problemy a mianowicie: 1) Aktywacja widoku kamery 360 stopni tylko z kamera wsteczna 09 (Cent. Elect.) -> Adaptacje -> Visual display for park assist -> zmiana na "with OPS 360" Kodowanie zostaje przyjęte, nie wyskakują żadne błędy. Po resecie MMI wchodzę w kamerkę nic się nie zmienia. Po wejściu w ustawienia kamery nie ma tej jednej dodatkowej opcji "Widok". 2) Aktywacja "Easy entry". Posiadam fotel z elektryczna regulacja oraz masażami natomiast brak pamięci fotela. Czy będzie to działać? "Seat Adjustment Drivers Side (36) ● Long Coding ● Change Easy_Entry_front to Active <-- Jak to zrobić? ● Press and hold green check mark to accept ● “Store settings on remote control key” must be selected in the MMI Driver’s Seat settings page Additional coding: ● 09 Central Electrics ● Byte 14, bit 2 change from 0 to 1 and <-- Zrobione. Wyskoczyła mi opcja w ustawieniach siedzeń "Udogodnienie przy wsiadaniu" ale system jest niedostępny ● 36-Seat Adjust Drivers Side ● Byte 14, bit 2 change from 0 to 1" <-- Nie mogę zrobić Mam problem z wejściem w sterowniki 36 (Seat Adjustment Drivers Side) oraz 46 (Central Convenience) ze względu na błąd "No response from controller" a po skanie wyskakuję mi również "interface not compatible". Kabel zakupiony od "majfrendów". Wersja VCDS 18.9 Jest ktoś w stanie z tym pomoc? Z góry dzięki ! Pozdrawiam Edytowane 4 Października 2020 przez piieczar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Jak nie masz sterownika 36 Pamiec fotela to nie zrobisz tych kodowan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Mam sterownik 36 w VCDS natomiast nie mogę w niego wejść ze względu na błąd "no response from controller". Chyba, że ten błąd oznacza, że go jednak nie ma? W takim razie ten sam problem mam z 46 (też go nie ma?) Jesteś w stanie pomóc coś z tym widokiem kamery? Edytowane 4 Października 2020 przez piieczar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Nie można aktywować rzeczy i funkcji, których nie ma Dodatkowo wersja 18.9 jest za stara. Edytowane 4 Października 2020 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Ok czyli rozumiem, że jeżeli mam błąd "No response from controller" oraz "interface not compatible" to nie mam tych sterowników? Czy może potrzebuje wyższa wersje VCDS? Możecie pomóc z widokiem kamery? Zakodowałem wszystko tak jak powinno być ale dalej nie działa. Edytowane 4 Października 2020 przez piieczar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 3 minuty temu, piieczar napisał: Możecie pomóc z widokiem kamery? Zakodowałem wszystko tak jak powinno być ale dalej nie działa. Jak masz kamery 360 C to zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 16 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dokładał ktoś Matrixy w miejsce zwykłych LED? Kamery sa, rozpoznawanie znaków też, MCE 8W0907063 CG (obsługuje matrixy). @wrclagunamasz jakieś doświadczenie w tym? Wystarczy przełożyć i zakodować czy parametryzacja potrzebna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogivw Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 (edytowane) W dniu 21.01.2020 o 08:34, yogivw napisał: Już mi podpowiedziałeś... Zmieniłem tylko Bit 2 i 3 na aktywny Aktywny Skorzystałem z opisu użytkownika ”dymekn” w którym nie było poniższej informacji .. MCE 09 ---> Security Acces 16 (31347) ---> Adaptacja 10 ---> pozycja 17 aktywujemy 2 Sprawdzę i dam znać czy działa. Dziękuje! Pozdrawiam, Paweł Panowie, nie poradziłem sobie z tematem. 1. nie dziala access kod, gdzie moge sprawdzic wlasciwy? pasujacy? 2. wchodze w adaptacje i mam liste jak na screenie, czy aby na pewno to wlasciwe miejsce? aktywujemy 2? Pls o podpowiedz. dzieki Edytowane 18 Października 2020 przez yogivw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig208 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Ktoś wie jak odblokować VIM (video in motion) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 15 godzin temu, Zbig208 napisał: Ktoś wie jak odblokować VIM (video in motion) A jaka jednostka i soft jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig208 Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 4 godziny temu, wrclaguna napisał: A jaka jednostka i soft jest ? MMI Nav Plus (7UG) Soft 1117 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Do zrobienia jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rossgt Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Mam PDC przód i tył po 4 czujniki. Mam zderzak sline przedni z 6 czujnikami i chciałbym je uruchomić w aucie, więc potrzebna zmiana kodowania z 4PDC na 6PDC. Czy jest taka możliwość bez ruszania tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 8 godzin temu, rossgt napisał: Mam PDC przód i tył po 4 czujniki. Mam zderzak sline przedni z 6 czujnikami i chciałbym je uruchomić w aucie, więc potrzebna zmiana kodowania z 4PDC na 6PDC. Czy jest taka możliwość bez ruszania tyłu? Tak to nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubasx Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Witam , czy ktoś może podrzucić jak zmniejszyć siłę grzania foteli VCDSem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pellek Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 W dniu 3.09.2020 o 17:01, seweryn662 napisał: hmm, czyli jak asystenta świateł drogowych i line asystenta zrobiłem bez parameryzacji kamery, to akurat do zakodowania znaków drogowych będzie potrzebna parametryzacja kamery? Podpowiesz jak uruchomiles line asystent i czy jego wlaczanie i wylaczanie jest tylko z funkcji przycisku na przelaczniku kierunków. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi