Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Mody niskobudżetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dla wyjaśnienia, wszelkie światełka diodowe robiłem sobie sam. Zakupiłem diody smd super jasne (kolor zimny biały) i do tego różne przejściówki takie jak do modułów led-owyh są. Można w sumie kabelkami połączyć i też będzie git. Lutownica w dłoń i świeci jak ta la la. H4 kupiłem jakieś tanie niebieskie (nie pamiętam firmy i nie chce wciskać kitu) taniocha niebieska wyblakła i zrobiły się białe :decayed:

I tak:

podświetlenie tablicy rejestracyjnej - zimny biały (własnoręczne żaróweczki z diod)

postojówki - zimny biały (diody kupione w sklepie motoryzacyjnym)

H4-ki - jakieś tanie niebieskie (teraz już białe :gwizdanie:)

Podświetlenie wnętrza - zimny biały (moduł led własnoręcznej roboty; można kupić za ok 20zł)

Podświetlenie zegarów, fisa, radia, klimy - czerwone diody ;)

Do diod do "+" montujemy rezystor ok400 ohm (ja mam 390) coby się nie zjarały (chyba że fabrycznie mają) i wszystko działa.

Efekt jak dla mnie przyjemny dla oka i kosztował mnie ok 50zł całość + trochę czasu :good:

Opublikowano

można zmienić kolor felg.

koszty mikro ale roboty niestety dużo- u mnie 9 godzin(koszt 30 PLN)

Opublikowano

Ja kiedyś też skusiłem się na Blue Vision i wcale nie świeciły na biało czy niebiesko. Świeciły tak samo jak zwykłe taniochy. Do dziś czuję się oszukany. :polew:

Takie odczucia są zawsze subiektywne. Jeżeli porównasz je do xenonu o barwie 5000K i w górę to świecą na żółto, ale przy porównaniu do zwykłych postojówek to już jest biało :wink4: One mają barwę 4300K :cool1:

Opublikowano

Ja kiedyś też skusiłem się na Blue Vision i wcale nie świeciły na biało czy niebiesko. Świeciły tak samo jak zwykłe taniochy. Do dziś czuję się oszukany. :polew:

Takie odczucia są zawsze subiektywne. Jeżeli porównasz je do xenonu o barwie 5000K i w górę to świecą na żółto, ale przy porównaniu do zwykłych postojówek to już jest biało :wink4: One mają barwę 4300K :cool1:

Bluevision ma 3800-4000k i jest bez porównania do xenonu o barwie 4300k, wiec o efekcie białego światła nie ma co mówić, 4000k jest granicą białego swiatła, zamiast blue vision wolał bym kupic zarówki Phillips crystal vision te są o temperaturze 4300 :good: tylko trudno dostępne :disgust:

Opublikowano

Termometr to ja mam w lusterku :cool1:

Opublikowano

Można kupić ramki za 22 zł z przesyłką

a ja właśnie dokonałem dzisiaj tego modu :kox:, bo te moje srebrne zaczeły mnie wqrwiać :wallbash:

Opublikowano

A może ktoś mi podpowiedzieć co mogę zmienić u siebie mały modzik itp... czyli niski budżet... :cool1:

( nie chce pakować w auto porostu bo w poprzednim za dużo się rozpędziłem... :wink4:)

Opublikowano
  • Autor

A może ktoś mi podpowiedzieć co mogę zmienić u siebie mały modzik itp... czyli niski budżet... :cool1:

( nie chce pakować w auto porostu bo w poprzednim za dużo się rozpędziłem... :wink4:)

od tego są inne wątki
Opublikowano

Mysle że w tych 14 stronach jest wystarczajaco dużo pomysłów na mały tani modzik :gwizdanie:

Opublikowano

Polerka, pranie i sprzątanie wnętrza... :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skórzana nakładka na kierownicę 40 zł :decayed:

Opublikowano

:bicz3: miały być mody w dobrym kierunku :decayed:

Ja bym dodał białe diodowe oświetlenie wnętrza.

Opublikowano

:bicz3: miały być mody w dobrym kierunku :decayed:

Ja bym dodał białe diodowe oświetlenie wnętrza.

heheh tu sie narodził ten temat o ledowym podświetleniu wnętrza :kox: i powstał z wycinków ten :naughty:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t64301.0.html;highlight=o%C5%9Bwietlenie+wn%C4%99trza+led

Opublikowano

co do modów niskobudżetowych, które przeprowadziłem i moge polecić to:

-czarny znaczek OOOO na tył - srebrne autko

-malowanie zacisków (ja mam żółte)

-podświetlenie w nogach

:good:

Opublikowano

-podświetlenie w nogach

czarny znaczek :good: może by tak przedni gril wymienić na chromowany i tam też walnąć czarny znaczek :mysli:

Opublikowano

-podświetlenie w nogach

czarny znaczek :good: może by tak przedni gril wymienić na chromowany i tam też walnąć czarny znaczek :mysli:

gril jest ori przedliftowy i znaczek będzie w chromie ale ramka pójdzie w czarny mat :wink4:

Opublikowano

2.jpg

taki jest fajny