Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gwint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, teraz nadchodzi powoli już sezon i zastanawiam się nad gwintem do mojej b5'tki. Polecacie używkę ale firmówkę? czy nowe TaTechnik/MTS ?http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-gwint-audi-a4-b5-95-01r-i5126623882.html( te mam na oku.. )
Mam również taki problemik że na amortyzatorach mam sprężyny H&R i mógłbym je wykorzystać .. ale amortyzatory do wymiany więc zastanawiam się również nad amortyzatorami sportowymi, ale też chciałbym nieco komfortu mieć.. Jak myślicie?

Opublikowano

zakładaj same amory w takim razie,TeTech czy FK też są dobre

Opublikowano

Podepnę się.

Jest różnica w gwintach do ośki i quattro?

Wiem, że jeśli chodzi o tył to tak.

Ale czy przód również jest inny?

Opublikowano

przody takie same

Opublikowano
  • Autor

zakładaj same amory w takim razie,TeTech czy FK też są dobre

Warto używki szukać?

Podepnę się.

Jest różnica w gwintach do ośki i quattro?

Wiem, że jeśli chodzi o tył to tak.

Ale czy przód również jest inny?

Przody takie same.

Opublikowano

nowe lepiej

Opublikowano
  • Autor

nowe lepiej

Wysłałbyś jakie byś polecał? Wolę spytac się jak by ktoś "dla siebie" kupował na moim miejscu..

Opublikowano

Szukaj uzywki kw bo dla mnie wydac na gwint 1500-2500 ktory jest sredniej klasy jest nieiplacalne. Uzywka kw bije wszystkie nowki za 2500

Edytowane przez jacca90

Opublikowano

Jeśli myślisz o TA, to nie warto nawet patrzeć na używki, bo nowe (jak na gwint) są śmiesznie tanie. Jak najbardziej możesz też pod sprężyny H&R dobrać sobie same amortyzatory. Od budżetowego MTSa po Bilsteina, który jest klasą sam w sobie.

Szukaj uzywki kw bo dla mnie wydac na gwint 1500-2500 ktory jest sredniej klasy jest nieiplacalne. Uzywka kw bije wszystkie nowki za 2500

Jak najbardziej KW jest przyzwoitym zawieszeniem, sam użytkuję jedno V1 i jedno V2. Jednak nie ma co przesadzać z gloryfikowaniem KW jako zawieszenia Bogów :wink: Ostatnio na targach w Essen pojawiły się niezależne testy w których KW wypadł niemal identycznie jak AP czy Vogtland, które jak wiadomo, kosztują ułamek ceny KW (w którym oczywiście płacisz za wykorzystane materiały ale w dużej mierze płacisz za markę i dobry marketing)

Opublikowano

Tyle ze na Kw pojedzisz dluzej niz na AP badz MS

Opublikowano

miałem nowe KW nowego Bilsteina i nowe AP

Jeśli chodzi o jazdę na KW i AP to nie ma sensu przepłacać za KW

Opublikowano
  • Autor

W takim razie szukam KW jakiegoś.. chyba ciężko będzie coś czuje. Do wydania 1000zł na gwint mam.
Jeszcze pytanie: FK | KW, dwie inne firmy tak? Bo tutaj znalazłem jakąś używkę.. http://olx.pl/oferta/zawiesznie-gwintowane-gwint-vw-passat-b5-fk-maly-przebieg-CID5-IDccDk9.html#ba809a83c1

Edytowane przez Janis

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak to zupełnie inne firmy.

Opublikowano

miałem nowe KW nowego Bilsteina i nowe AP

Jeśli chodzi o jazdę na KW i AP to nie ma sensu przepłacać za KW

też polecam AP

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a może mi ktoś fotograficznie, albo rysunkowo przedstawić wizualną różnice między gwintem na tył do ośki i quattro ?

Opublikowano

więc jak rozumiem, różnica tylko w górnym mocowaniu?

Opublikowano

Górne mocowanie jest inne i w quattro gwint na tylnim amortyzatorze zaczyna się od dołu do srodka nie jak w osce od srodka do gory

Opublikowano

No ok rozumiem. A teraz pytanie czysto teoretyczne ( pomijając koszty i sens pomysłu ) Gdyby nagwintować amortyzator z ośki do końca, dorobić mocowanie górne to mogłoby to zdać egzamin?