Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem, podgrzewanie foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przyszła zima to i zimowe problemy.

Jako, że autko mam pierwszą zimę, to przede wszystkim chciałbym wiedzieć czy fotele powinny grzać całe, czyli siedlisko i plecy czy tylko siedlisko?? Mi grzeje tylko siedlisko.

Sprawa druga, mam wrażenie że fotel grze jak chce, tj. czy ustawiam go na 1 czy na 6 raz grzeje mocno raz lekko.

Ogólnie fotel nagrzewa się długo.

Bardzo proszę o informacje, gdzie mam problem a gdzie jest OK??

Opublikowano

Mam podobny problem.rozwiązałeś go może?

Opublikowano

W fotelu są dwie maty . Na siedziska i na oparciu. Może jedna padła ?

Opublikowano

Ja to dokładnie mam problem taki z podgrzewaniem fotela kierowcy otóż jak ustawie pokrętło n pozycje 6 to nagrzeje mi sie tylko siedzisko i to po długim czasie coś dopiero czuć,oparcie nic,wogóle nie grzeje,czy to bedzie przerwany któryś obwód?

Chciałem dzisiaj zdemontowac fotel,ale patrze a tam przewody od poduchy podłączone na stałe,tzn.kosti ominięte są,poprzecinane na koncach kable i polutowane ze sobą pomijając kostke...dlaczego i w jakim celu ktoś to zrobił? Dlatego dałęm sobie dzisiaj spokój z tym bo bałem sie ze jak utne to to mi może wystrzeli poducha. co o tym myślicie koledzy?doradzicie coś? pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

przyszła zima to i zimowe problemy.

Jako, że autko mam pierwszą zimę, to przede wszystkim chciałbym wiedzieć czy fotele powinny grzać całe, czyli siedlisko i plecy czy tylko siedlisko?? Mi grzeje tylko siedlisko.

Sprawa druga, mam wrażenie że fotel grze jak chce, tj. czy ustawiam go na 1 czy na 6 raz grzeje mocno raz lekko.

Ogólnie fotel nagrzewa się długo.

Bardzo proszę o informacje, gdzie mam problem a gdzie jest OK??

Miałem ten sam problem,grzał jak chciał,przepalony któryś z drucików,powinno grzać siedlisko i nerki :)

Opublikowano

Połączenie szeregowe trzeba rozbierać fotel mam tak samo ledwo co grzeje Jest wątek o fotelach

Opublikowano

Ja to dokładnie mam problem taki z podgrzewaniem fotela kierowcy otóż jak ustawie pokrętło n pozycje 6 to nagrzeje mi sie tylko siedzisko i to po długim czasie coś dopiero czuć,oparcie nic,wogóle nie grzeje,czy to bedzie przerwany któryś obwód?

Chciałem dzisiaj zdemontowac fotel,ale patrze a tam przewody od poduchy podłączone na stałe,tzn.kosti ominięte są,poprzecinane na koncach kable i polutowane ze sobą pomijając kostke...dlaczego i w jakim celu ktoś to zrobił? Dlatego dałęm sobie dzisiaj spokój z tym bo bałem sie ze jak utne to to mi może wystrzeli poducha. co o tym myślicie koledzy?doradzicie coś? pozdrawiam

ktoś musiał u Ciebie zmieniać fotele, przedlift/polift ma inne kostki poduszek, więc ktoś pewnie nie miał takiej pod ręką i zrobił na stałe... te kable możesz rozłączyć, nic Ci nie buchnie :)