Mateusz Małoszczyk Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, posiadam Audi A4 1.9TDI 1ZNie będę chwalił się autem lecz problemami Aktualnie jest problem z tak zwanymi światłami długimi, żarówka H4, problem polega na tym że podczas zaświeceniu na normalne drogowe (do jazdy) chodzi ładnie, lecz kiedy chcę wrzucić na długie, czyli manetkę pcham, światła przestają świecić i wygląda tak jakby były postojowe w nocy praktycznie zero widoczności jeśli tak zrobię, ale kiedy manetkę pociągnę do siebie to długie się palą lecz muszę trzymać, nie wiem na czym problem polega, manetkę rozkręciłem, wyczyściłem i złożyłem, nadal jest to samo. Na niektórych forach piszą, że w tym modelu nie ma żadnego przekaźnika świateł, dlatego piszę do Was. Czekam na pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Mateusz Małoszczyk
Hubert Bubi Wrótniak Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Cześć a mierzyłeś napięcie czy masz na kablach jak włączysz długie? Jeśli nie ma przekaźnika (bo tego nie wiem) to może w instalacji jakaś przerwa?
Nextpeace Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Miałem, podobny problem tyle ze mi całkiem przestały działać światła z tyłu, przyczyną moze byc ( bynajmniej bylo tak u mnie) tzw "pająk" czyli konsola zawierająca manetki do włączania swiatel obok (za) kierownica. Ja kupiłem tą część na alledrogo za około 50 zł Ale myślę , że zanim zakupisz tą część warto sprawdzić czy wszystkie kable mają dobre polaczenie, czy nie są przerwane w jakims momencie lub może nie są prawidlowo pdołączone
sebidi Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, posiadam Audi A4 1.9TDI 1Z Nie będę chwalił się autem lecz problemami Aktualnie jest problem z tak zwanymi światłami długimi, żarówka H4, problem polega na tym że podczas zaświeceniu na normalne drogowe (do jazdy) chodzi ładnie, lecz kiedy chcę wrzucić na długie, czyli manetkę pcham, światła przestają świecić i wygląda tak jakby były postojowe w nocy praktycznie zero widoczności jeśli tak zrobię, ale kiedy manetkę pociągnę do siebie to długie się palą lecz muszę trzymać, nie wiem na czym problem polega, manetkę rozkręciłem, wyczyściłem i złożyłem, nadal jest to samo. Na niektórych forach piszą, że w tym modelu nie ma żadnego przekaźnika świateł, dlatego piszę do Was. Czekam na pomoc. Pozdrawiam Możliwe ze w orginale miałeś na h7 i stad ten efekt w przedlifcie po zmianie na polifty tez mijania gasly po załączeniu dlugichi trzeba bylo piny w kostce przelozyc Edytowane 8 Stycznia 2016 przez sebidi
Mateusz Małoszczyk Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2016 A powiesz mi jak taka operacje przeprowadzić, nawet mam żarówkę h7 w domu, przydała by się do tego? Czy raczej zostają piny? Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi