tomisław Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Pytanko brzmi tak:Czy są na rynku dostępne sprężyny które tylko obniżają zawieszenie o około 30mm bez utraty komfortu?Jeśli takowych nie ma to jakie sprężyny są najbardziej zbliżone charakterystyką do sprężyn oryginalnych.Dodam tylko że jeżdżę b6 w standardowej wersji zawieszenia i po przymierzeniu 17 calowych felg stwierdzam ze nie wygląda to najlepiej nie mówiąc już o felgach 18 calowych.Jednak kiedy pomyśle ze pomimo obniżeniu komfortu jazdy idącego już z obniżenia profilu opony(dodam ze teraz ma 15stki)miałbym jeszcze zawieszenie utwardzić i z takim zestawem przemierzać wspaniałe polskie ulice to bardzo dziękuję.Dostałbym nerwicy wpadając w kolejne studzienki i inne niespodzianki na drodze.
wustyle Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 auto da sie obnizyc o okolo 30 mm bez utraty komfortu gdy: -zastosujesz dobre, gwintowane zawieszenie -kupisz dobre, najlepiej nowe opony -bedziesz mial sprawne zawieszenie (wahacze, drazki, tuleje, sworznie itd)
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 to jak tak to zostaw tak jak masz jak przejdziesz z 15 na 17 i profil 45 to twierdze ze to juz odczujesz nie ma takich spręzyn co obnizaja 30 mm a są twardoscia jak seryjne jakby tak było to bys walił cały czas podwoziem o asfalt jak zastosujesz gwintowane zawieszenie to raczej komfortu ni bedzie wiem bo miąłem w 3 samochodach i to nie firmy krzak opony na 17 cali to 22545 albo 235/45 dopiero zobaczysz jak będzie sie lipnie auto zachowywało w koleinach wiec zastanów sie co ty chcesz od auta albo zostaw tak jak jest i ciesz sie komfortem albo musisz troche z tego komfortu zrezygnowac
wustyle Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no tak - ja nie dopisalem jednej waznej rzeczy - obnizenie auta w takiej opcji jak podalem, oferuje najlepszy stosunek "utraty komfortu do komfortu"
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no tak - ja nie dopisalem jednej waznej rzeczy - obnizenie auta w takiej opcji jak podalem, oferuje najlepszy stosunek "utraty komfortu do komfortu" no to dokładnie masz racje dobry Gwint HR na Bilsteinie B6 lub B8 jest komfortowy w stosunku do seryjnych miekkich sprężyn - 30 i seryjnych amorków ale cena takiego gwintu waha sie od 1500 do 2000 ojro za nowy ;P ale warty swoejj ceny
wustyle Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ale powiem Ci bober, ze ja mam weiteca hicon tx, good year F1 225/17/45 i naprawde jezdzi sie calkiem wygodnie
tomisław Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Opublikowano 17 Listopada 2008 no właśnie tak tez myślałem.Coś za coś.Dla mnie liczy sie w tej całej operacji wygląd auta a to, że szybciej będę jeździł w zakrętas to jest nie istotne (oczywiście dla mnie).Ale jeśli mam jeździć jak taczką to rezygnuje a szkoda bo te wasze fury obniżone wyglądają kozacko.Ludzie kiedy my wreszcie doczekamy sie normalnych dróg w tym naszym kraju.
wustyle Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no jak sam napisales: cos za cos...
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no właśnie tak tez myślałem.Coś za coś.Dla mnie liczy sie w tej całej operacji wygląd auta a to, że szybciej będę jeździł w zakrętas to jest nie istotne (oczywiście dla mnie).Ale jeśli mam jeździć jak taczką to rezygnuje a szkoda bo te wasze fury obniżone wyglądają kozacko.Ludzie kiedy my wreszcie doczekamy sie normalnych dróg w tym naszym kraju. no hmmm drogi hmm a co to jest dobra droga ale powiem Ci bober, ze ja mam weiteca hicon tx, good year F1 225/17/45 i naprawde jezdzi sie calkiem wygodnie ja miałem w MK 4 gwint HR na B8 do tego kute koła 18 cali 225/40/18 i było git w clio miałem gwint FK na KONI i 8x15 i 195/45/15 i tez było fajnie gokart sie bardziej uginał ;P ale jak wsiadłem do A4 to gwint mi odszedł odrazu dopiero zobaczyłem co to komfort ale w A4 teraz mam zawias kompletny od Sline i jest OK jezdzi sie fajnie troche sztywniej niz na serii ale jest OK w MK I cabrio mam gwint krzak GT CUP lie i to dopiero jest beton i wiem co to sa dziury w drodze ale powiem Ci bober nie po nazwisku prosze :polew:
wustyle Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ale powiem Ci bober nie po nazwisku prosze :polew: o pardon
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ale powiem Ci bober nie po nazwisku prosze :polew: o pardon spox nie kazdy wie :polew: :polew: :kox:
Yelo Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 A nie lepiej 1BE do B6? Dużo w wyglądzie zmienia i nie wpływa specjalnie na komfort.
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no między moja seria a 1BE to jest róznica spora
Yelo Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Najwyraźniej wszystko jest pojęciem względnym :gwizdanie: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_cubrowoz_b7_30_tdi_q_sline-t42545.0.html;msg554705#msg554705
bulk_1986 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Kurde ale jak montujecie 1BE do 1.9TDI?? Ja szukalem i niegdzie nie moge znalesc zawiechy -20 do mojego auta. Sa tylko -30 a -20 to do 2.5 lub 3.0 a jak wsadze z takiej krowy :gwizdanie: to mi automatycznie siadzie -30 jk nie wiecej...
Rekomendowane odpowiedzi