Lucas21 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Panowie szukam osuszacza do stosowania ma karoserii po umyciu żeby usunął całkowicie wodę z karoserii i pozostawił lakier bez zacieków. Tylko żeby można było rozpylić w pianownicy?
Denis Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Może nie do końca do pianownicy ale .... ręcznik?
Stich Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 szukam osuszacza do stosowania ma karoserii po umyciu żeby usunął całkowicie wodę z karoserii tez takiego szukam
black4 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 szukam osuszacza do stosowania ma karoserii po umyciu żeby usunął całkowicie wodę z karoserii tez takiego szukam Witam, Dołączam się do pytania. Jaki hydro-wosk po umyciu auta na myjce bezdotykowej polecicie? Pozdrawiam!
Denis Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 @Stich Widzę koledzy nie załapali sarkazmu Dobry quick detailer powinien załatwić sprawę (+ ręcznik oczywiście) Do wyboru: ADBL QD1 AF Finale SONAX BSD Poorboy QD+
Griffe Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Całkowicie wody się nie da usunąć, są środki, które wspomagają osuszanie. Ogólnie z dodatkami odpowiednich polimerów. Tu masz dwa wyjścia albo szampony - bardzo dobry polecenia jest ADBL Shampoo. albo właśnie hydrowoski zwane też osuszaczami albo CarPro Hydro2 albo Gyeon WetCoat - rozpylasz na mokre auto i spłukujesz.
Lucas21 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Czyli do pianownicy nic ? Mam hydrowosk z Sonaxa w atomizerze i ok jest, spryskuję woda rozbijana jest na krople i do wytarcia ręcznikiem i połysk jakiś tam jest W lato biore się konkretnie za polerkę już, ale póki co myślałem nad jakims hydrowoskiem właśniea coś takiego jak rozpylić, do atomizera przelewać i spryskiwać? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5354292340&ref=last-visited
Griffe Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tu uderzyłeś w produkt, który nie jest dla detailerów... więc nie oczekuj, że ktoś to siedzi w temacie wypowie się.
jazzman Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Trzeba pamiętać, że większość hydrowoskow ma odczyn kwaśny i jezeli masz położona jakąś powłoke na samochodzie tj. Twardy wosk ,to poprostu zaraz tego nie będziesz miał na audicy.
amaradaar Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 a ja jak zwykle zielony a taki wosk w płynie zeby psiknąc całe autko poleciec recznikiem i zlapać jakiś tam pozytywny efekt to się zowie ?? jeśli można prosić o pomoc
jazzman Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Quick detailer np. Shiny garage morning dew lub meguaris.
Griffe Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Nie mieszajmy QD z płynnymi woskami to inne produkty o innym przeznaczeniu. jazzman - jaką kwotę chcesz na to przeznaczyć?
jazzman Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Dałem tylko przyklad dla amaradaar co mógłby użyć. Osobiście stosowałem te dwa produkty i dla przeciętnego użytkowania moim zdaniem są wystarczające
devilosek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Po co kombinować ja stosuję silikonowy zbierak który kilkoma machnieciami zbiera ponad 90 procent wody później tylko szmatką przetrzeć z mikrofibry i autko suche.Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
devilosek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Polecam ten sposób praktycznie nie kosztuje a efekt znakomity iw szybkim tempie. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Bruuuum Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Ściągaczka do szyb po lakierze? Serio...? Poświeć sobie lampą albo wystaw na słońce ten lakier i nie dawaj więcej takich rad Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Bruuuum
TOM3K Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dnia 13.01.2016 o 21:11, Lucas21 napisał: Panowie szukam osuszacza do stosowania ma karoserii po umyciu żeby usunął całkowicie wodę z karoserii i pozostawił lakier bez zacieków. Tylko żeby można było rozpylić w pianownicy? Zobacz na produkt Fireball Fireball Hydrophobic Premium Active Snow Foam to aktywna piana którą za pomocą pianownicy aplikujesz na lakier po myciu. Dość fajne kropelki się pojawiają i sporo łatwiej jest osuszyć lakier po spłukaniu tego niż lakier na którym nie ma nic i tej hydrobowości wgl nie ma. Godzinę temu, devilosek napisał: Po co kombinować ja stosuję silikonowy zbierak który kilkoma machnieciami zbiera ponad 90 procent wody później tylko szmatką przetrzeć z mikrofibry i autko suche. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Stosuj dalej, a za jakiś czas będziesz pytał jak usunąć te rysy które porobiłeś. I pewnie bedziesz chciał żeby to było tanio.
devilosek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Kwestia podejscia tematu i właściwego stosowania. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
devilosek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 No ale kolega negatywnie nastawiony cóż każdy robi jak uważa za stosowne ja cię do niczego nie przekonuje. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
devilosek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 To nie jest żadna sciagaczka do szyb. Tylko prof sciagaczka do wody z lakieru niemieckiej produkcji tak poza tym żadnej rysy nie zauważyłem. Ale ok już się nie udzielam w tym temacie aWysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi