michcio28810 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 witam.wiem ze podobny temat już jest,ale ja chciałbym usłyszeć opinie użytkowników.otóż rozmyślam nad kupnem lamp dzielonych wzór s4 Depo.wiem ze większość uważa ze lepiej kupić ori zespolone i wyrezać.a ja zastanawiam się nad takimi.chciałbym się dowiedzieć od osób które maja takie lampy jak one się sprawują?jak długo na nich jeżdżą,jak świecą itp. pozdrawiam
Fenrir Opublikowano 14 Stycznia 2016 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Dlaczego chcesz zakładać dzielone? Podaj chociaż jeden powód. Ładne Valeo po lifcie kupisz spokojnie za 300zł. Kupisz cokolwiek to potem i tak będziesz żałował że nie założyłeś ori.
michcio28810 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 cięcie błotników,dorabianie wtyczek,nie wiadomo co się kupi z używki
Gwerty Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 cięcie błotników,dorabianie wtyczek,nie wiadomo co się kupi z używki co do depo to nie ma znaczenia dzielone czy zespolone. te i te są średniej jakości. odbłyśniki projektorów marne, problemy z mocowaniem wnętrza lampy( potrafią trząść się środki w skrajnych sytuacjach wogóle się urywają) w nowszych seriach poprawili problemy z parowaniem ( używają nareszcie porządnego kleju) przemyśl dobrze sprawę.
Klejk Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja mam te lampy od 4 lat. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Nic się nie urywa,nie paruja.. Ogóle jestem zadowolony.gdzies od roku mam je przerobione na bixy i jest wogole gites majonez... Także jeżeli chodzi o moje zdanie to polecam.
michcio28810 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja mam te lampy od 4 lat. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Nic się nie urywa,nie paruja.. Ogóle jestem zadowolony.gdzies od roku mam je przerobione na bixy i jest wogole gites majonez... Także jeżeli chodzi o moje zdanie to polecam. właśnie o takie opinie mi chodziło.kogoś kto ma takie lampy już jakiś czas.narazie szukam poliftów w dobrej cenie i stanie.brat miał takie depo w passacie b5 i też były ok.jedna tylko lekko parowała ale to po jakimś czasie
Trzesio Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 dzielone lampy wyglądają średnio, zwłaszcza w porównaniu z ori liftowymi jedyny rozsądny wybór to polifty, zrozumiesz jak założysz jak trafisz na niekumatego sprzedawcę to dostaniesz z anglika za 150-200zł komplet do montażu
michcio28810 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2016 a właśnie jak z tym jest,z anglikami?słyszałem że wystarczy tylko przesłonę przestawić.prawda to?
Fenrir Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tak, jest dźwigienka do ustawiania przesłony.
Gwerty Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Nie wszystkie mają zależy od lampy. Czasami trzeba wyciągać projektor i przekładać przesłone z anglola na europę.
Faraday Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 A nie jest to tak że lampy z GB nie mają homologacji na EU i pomimo przestawienia przesłony i tak można dowód stracić?
Fenrir Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jakie są szanse na to że ktoś akurat sprawdzi Ci homologację na lampie w 20 letnim samochodzie jeśli świecą tak jak powinny?
michcio28810 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 tak jak i zenony w zwykłych lampach a dużo ludzi na tym jeżdzi Nie wszystkie mają zależy od lampy. Czasami trzeba wyciągać projektor i przekładać przesłone z anglola na europę. a jak to sprawdzić?widać coś jak otworze się dekielek?
Gwerty Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 jak zdejmiesz dekiel za projektorem to wszystko widac. klosze w valeo b5 po lifcie były uniwersalne do halogenowych, xenonowych , angoli i europejskich. wiec sa homologacje. jedynie lampy usa miały inne klosze i na nich brak europejskich homoogacji. ametykanie mają pop.... prawo jesli chodzi o lampy. u nich nie moze nić byc automatycznie regulowane w lampie. tak jak i zenony w zwykłych lampach a dużo ludzi na tym jeżdzi Nie wszystkie mają zależy od lampy. Czasami trzeba wyciągać projektor i przekładać przesłone z anglola na europę. a jak to sprawdzić?widać coś jak otworze się dekielek?
Trzesio Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 widać dźwignię przy soczewce jaką homologację, mam lampy zdjęte z anglika a na kloszu wybite E9, na jednej nawet strzałki obustronne
michcio28810 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 temat do zamknięcia.kupiłem ori valeo używki.co prawda do polerki klosze ale za to tanio
Faraday Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 z ciekawości za wiela je wyrwałeś ?
michcio28810 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 180zł z przesyłką.jedną już dzisiaj spolerowałem.wyszło nieźle.a i jeden uchwyt górny był urwany ale właśnie się klei
marcinoa4b5 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 to teraz do gwertego na przeróbkę bix-a
michcio28810 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2016 no nie wiem.trochę spory koszt.muszę zobaczyć jak to będzie świeciło.tylko trochę się z tym zejdzie bo nie chcę mi się teraz ich zakładać bo pogoda słaba a nie mam garażu
Rekomendowane odpowiedzi