Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z centralnym zamkiem - drzwi kierowcy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz zdjąć osłonę ze słupka, tam jest wtyczka wypinasz ją ,zdejmuje tapicerkę z drzwi polozniasz przewody i masz dostęp do około 30 cm przewodu.

Ja u siebie ponownie sprawdziłem przewody i są ok. Co dalej nie wiem ?

Może moduł co się wpina przewody w drzwiach?

Vcds wyzuca taki blad:73ab5e06c29fcf25ea5da0f6b0efda51.jpg

Wysłane z mojego SM-N910F

Opublikowano

Nie dochodzi prawidłowe napięcie do modułu.

Ewentualnie tracone jest w samym module czyli moduł uwalony

Opublikowano

A może ma ktoś schemat albo wie jakie napięcia dochodzi do sterownika w drzwiach?

Ja sprawdzałem na zasadzie zamkniętego obwodu. Wypialem wtyczkę i łączyłem po kolei przewody kolorami. Gdybym znał napięcia sprawdzał bym na wpietej wtyczce. Być może coś w kostce na slopku nie laczy

Ma ktoś schemat połączeń przednich drzwi

Opublikowano

Wszystko masz na forum schematy również w słupku na razie sobie daruj mierzenie. Zmierz jakie dochodzi do modułu

Zdejmij tapicerkę i pomierz na wtyczce wpinanej w moduł. Przewody zasilające to grube przewody brązowy i czerwony zdaje się jeszcze dodatkowo z jakimś paskiem ale są one najgrubsze a napięcie powinno być na nich takie jak w instalacji.

Jeśli nie jest do potem idziesz po nich przez słupek i dalej mierząc i sprawdzając połączenia czy przypadkiem któreś nie jest np. skorodowane

Jeśli napięcie jest takie jak i w instalacji to na stół bierzesz sam moduł i go weryfikujesz

Opublikowano

Wreszcie rozwiązałem problem.okazalo się że jeden przewód czerwono zolty wchodzący do modułu jest częściowo przerwany lub połączony z innym . Przy pomiarze napięcia (brązowy to masa) skakalo na nim napięcie od 5 do 12 volt. To mnie zaciekawiło i rozebralem z izolacji. Uszkodzenie było przy wkręcie od głośnika. Widocznie przewód gzies się tam opierał i wkret go uszkodził. Gdybym wcześniej znał napięcia jakie są w przewodach wchodzące do sterownika broblem zdiagnozować bym szybciej no ale człowiek uczy się całe życie.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

może ktoś podpowie co dalej sprawdzić : 

nie zamyka mi drzwi PT, wszystko działa ale zamek nie, nie mruga przy zamykaniu, jak odepnę wtyczkę od zamka to mruga 

wymieniłem zamek - to samo 

podmieniłem z drzwiami przednimi - to samo 

podmieniłem sterowniki (elektryczne szyby przód tył) - to samo 

sprawdziłem instalację w drzwiach - jest ok od wtyczki do sterownika i z sterownika od zamka wszystkie sygnały są 

Pozostaje : 

- gniazdo w słupku (może któreś piny są połamane ?) jak to sprawdzić ? gdzie idzie kabel od tego słupka, gdzie znaleźć drugą stronę tego gniazda ? idzie do MK czy gdzieś indziej ?

macie jakiś pomysł ? 

• 3 lata później...
Opublikowano

Z góry przepraszam za odkop, ale mam identyczną sytuację co kolega @disem

W moim przypadku świrują drzwi prawe przednie. Nie ryglują się ani z pilota, ani z panelu kierowcy. Zrobione:

-przejrzana wiązka, jest ok, posprawdzane przejścia na kablach. Ustawianie lusterka działa, opuszczanie / podnoszenie szyby działa, zarówno z pilota jaki i z panelu kierowcy / pasażera. 

-podmieniony moduł / sterownik szyby,

-podmieniony zamek.

Przy próbie ryglowania lub odryglowania słychać pykanie przekaźnika w sterowniku szyby, ale nic poza tym. Po zaryglowaniu pilotem dioda w drzwiach kierowcy świeci światłem ciągłym. Po zaryglowaniu od środka z panelu, na panelu nie zapala się dioda sygnalizująca zaryglowanie wszystkich drzwi. 

W module komfortu zapisany 1 błąd:

01560 - Passenger Door

58-00 - Can't Lock

Zmagał się ktoś z takim problemem i udało się go rozwiązać?

Z góry dzięki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej mam Audi A4 B7 i coś z otwieraniem mam problem zamykam kluczykiem wszystko działa ale przy otwieraniu samochodu nie działa co któryś raz zalapie a zamyka za każdym razem bez problemu a otwiera słabo co może być z góry dzięki

Opublikowano

Sczytaj błędy.