dliwski Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu przy hamowaniu słyszę dość głośne szuranie z prawego tylnego koła. Występuje to tylko przy małych prędkościach (powiedzmy od 30 km/h w dół, powyżej 50 km/h szuranie nie występuje), czasami przy ruszaniu (tak do 10-20 km/h). Przy hamowaniu szuranie jest ciągłe, ale już przy ruszaniu (przy ok. 20 km/h) szura z przerwami. Żeby było śmieszniej - są dni, kiedy nie szura wcale. Co to może być? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
enczu Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Może głupie pytanie ale czy sprawdzałeś w ogóle klocki? Mi tak szurało w służbowym jak klocki były totalnie zjechane.. Możesz też zobaczyć, czy nie odgięła Ci się jakoś ta osłona, może ona co jakiś czas jak inaczej się ułoży zaczyna szurać, przy hamowaniu może nagina się bardziej. Może wydaje się to trochę fantastyczne ale podobnie jak sznurek obwiązany dookoła przewodów hamulcowych przy kole jakby miał je trzymać, okazało się, że nic nie trzyma i się sam wplątał Podnieś samochód, zakręć kołem, poruszaj nim czy nie ma luzów. Jak masz kanał to ja zawsze z kanału kręcę i obserwuje albo proszę kogoś żeby sobie kołem zakręcił
dliwski Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Na początku pomyślałem o klockach, ale zmyliło mnie to szuranie z przerwami przy ruszaniu. W każdym razie okazało się, że zacisk się zapiekał, zeżarło klocki i stąd szuranie. Wczoraj wymieniłem klocki, zacisk też ogarnięty i wszystko gra
Rekomendowane odpowiedzi