adadur Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 1cm nad poziomem płytek - ale na aku powinny być znaczniki poziomu - w przypadku ori aku są niewidoczne bez demontażu
Gość xxxxx Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 mechanik sprawdzil mi ladowanie i jest dobrze 14... hmmm i dzis mi znowu pipneło jak odpalałem po 12 godzinach postoju :/
Snap Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ostatnio tez przerabiałem temat z pikaniem, u mnie radio po 3-ch dniach prawie rozładowało aku i dlatego pikało, mam również aku centry, roczny i z tym magicznym zielonym oczkiem i u mnie tez jest czarne , nawet po 12 godz ładowania nie zmieniło sie na zielone pociesza mnie to ze na te aku jest 3 lata gwarancji oile dobrze wiem to sprawdzenie napięcia to nie wszystko, moze być 14V a aku moze być uszkodzony, podjedz do elektryka ,ew. do serwisu/sklepu gdzie sprzedają akumulatory, przewaznie mają urzadzenie które pokazuje sprawnośc akumulatora.
MRoger Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Na pewno Aku .. u mnie pikało również jak miałem nie dokręcone klemy !!!!!
Zygi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Miałem to samo.I już szukałem drugiego akumulatora,ale odkręciłem masę idącą od klemy minusowej i przykręcona jest do budy(podszybia)poczyściłem papierkiem potraktowałem WD40 i śmiga wszystko jak trzeba!!
Gość xxxxx Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 ok dzieki popatrze jeszcze dzisiaj wywaliem kata, lepiej sie zbiera i turbine zaczalem slyszec
roman0012 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Sprawdz jaki masz pobor pradu typowe prądy podczas postoju podawane w instrukcji A4, to 1-3 mA, (0,01-0,3A) by to sprawdzic odepnij kleme + miedzy biegun a kleme podlacz amperomiesz...Oczywiscie auto zamkniete u mnie pobor byl rzedu 0,04-0,06 co powodowalo rozladowania aku potem mozesz sprawdzac wyciagajac kolejno bezpieczniki(immo,radio,fis,c.zamek itp.)
adadur Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Dokładnie amperomierz szeregowo do plusa - jak będzie "dużo" to wypinasz poszczególne bezpieczniki aż namierzysz obwód na krórym uzyskasz spadek napięcia.
pawel82 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mam dokadnie taki sam problem z kontrolka z wykrzyknikiem przy rozruchu na mrozie. Denerwuje mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie przy takim problematycznym rozruchu wskazowka obrotomierza reaguje na uruchomienie silnika z okolo 2 sekundowym opoznieniem. Co moze byc powodem takiego dzialania obrotomierza?
adadur Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 pawel82 a akku w jakiej jest kondycji?
daffy Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Miałem ten sam problem przy rozruchu nawet alternator juz nie dawał rady go podładować wymieniłem akku i problem znikł
pawel82 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 No wlasnie musze sprawdzic ten akumulator aczkolwiek do tej pory nie mialem z nim zadnych problemow. Nadal nie wiem jaki wplyw moze miec akumulator na obrotomierz, ktorego wskazywka zaczyna pokazywac obroty dopiero po 2-3 sekundach.
daffy Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 jak masz mozliwosć to podmnień akku od innej bryki, zobaczysz czy jest poprawa. A obrotomierz jest elektryczny jak sie niemylę może to ma jakiś wpływ przy rozruchu
AFN_VGT Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 najpierw posprawdzaj kable od alternatora... Mogą by pognite a to wystarczy zeby Komputer sobie pofixował troche.. Jak kable są wporzadku Sprawdzaj alternator... Jezeli to nie pomoze To Lec z tym aku na Wymiane.. Albo zalatw se na tydzien inny od Kolezki jakiegos... I porównaj.. Takie moje propozycje
DAWIDBORI Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 pognite kable dobre sobie nie widzialem jeszcze takich:D hehehe zaśiedziałe tak odizolowane tak przerwane tak ale pognite<lol>
AFN_VGT Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 no niewiem jak u ciebie ale u mnie sie tak poprostu mówi.. niech ci bedzie ze odizolowane....
adadur Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Primo to podmianka akku. jak zegary dalej będa fiksowały (choć narazie i tak posz lajtowe objawy) to trafiło ci sie auto z tymi wadliwymi - poszukaj po forum było już, winą jest procek.
emisiek1 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 mialem to samo w benzyniaku, latem wszystko bylo ok a teraz zima przy mrozach zaczela sie kontrolka swiecic przy odpalaniu i piszczec, wymiana akumulatora w moim przypadku byla sluszna... pozdro
truckdriver Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 U mnie też to miałem i był akumulator do wyrzucenia bo miał zwarcie i jak się odpalało to kontrolka piszczy ze względu na niski stan napięcia.Kupiłem nowy 76ah i nie ma zadnego problemu.Może kupiłeś gdzieś w markecie gdzie długo stał i tez może mieć zwarcie.
WOJTAS36 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 jedz na vaga i wszystkiego sie dowiesz.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi