Gość Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam. Posiadam radio Pionner DEH-x5800BT i problem polega na tym że radia nie gra jak wyciągnę kluczyk, w ogóle nie gra bez kluczyka. Podtrzymanie pamięci jest, radio wyłącza się jak wyciągnę kluczyk i włącza się gdy kluczyk włoże. Gość w serwisie audio powiedział mi że są dwie opcje, pierwsza to taka jak u mnie a druga to taka że radio będzie grało po wyciągnięciu kliuczyka z stacyjki, ale za każdym razem manualnie musze je wyłaczyć. Diała wtedy jakby pod stałym niepięciem. Trochę o tym czytałem i opinie są podzielone, pytanie czy da sie z tym coś zrobić ??
FABAFCB10 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Mam podobne radio w innym aucie i niestety tez działa tak jak u ciebie i nie mogłem sobie z tym poradzić
fanthomas18 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Zmostkuj sobie "stały +" z "+ po stacyjce" w kostce za radiem i będzie Ci działać niezależnie gdzie będziesz miał kluczyk. Powinny to być kable: żółty i czerwony, dla pewności sprawdź je sobie miernikiem. Ja tak miałem u siebie zrobione i 4 lata tak jeździłem. Tylko radio będziesz musiał samemu włączać i wyłączać Edytowane 22 Stycznia 2016 przez fanthomas18
jacek70 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 + Czerwony i żółty podłącz razem pod bezpiecznik na którym jest cały czas napięcie. Prawdopodobnie nr.5.
GreGoriO Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 można też przerobić tak, żeby radio grało tak długo jak jest AUTO wybudzone. gdy zamkniemy, wyłączy się gdy samochód wejdzie w stan uśpienia. Do tego potrzebny jest przekaźnik Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Tylko radio będziesz musiał samemu włączać i wyłączać + Czerwony i żółty podłącz razem Dzięki za odpowiedź . To raczej wiem tylko chodzi o jedno. O to żeby radio działało BEZ kluczyka i żeby wyłączało sie jak WYJMĘ kluczyk. Czyli tak jak oryginalne. Wiem że moge zmostkowac plusy i pociągnąć zasilanie z aku a nie po zapłonie tylko efekt będzie jak z mojej drugiej opcji, czyli napięcie jest w radiu zawsze cały czas i za każdym razem musze je manualnie wyłączyć. można też przerobić tak, żeby radio grało tak długo jak jest AUTO wybudzone.gdy zamkniemy, wyłączy się gdy samochód wejdzie w stan uśpienia.Do tego potrzebny jest przekaźnikWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzieki za pomoc. Włąśnie o coś takiego mi chodziło. Czytalem że ktoś tam w B6 robił jakiś przekaźnik że radio grało bez kluczyka maks godzine a i wyłączało się po wyciągnięciu kluczyka. Pytanie czy w mojej przedliftowej wersji B5 jest taka możliwośc , czy autko nie jest zbyt archaiczne. ps. gdześ czytałem że w aucie gdzie lampka wewnątrz auta gaśnie odrazu a nie ściemniając się, nie ma w nim jakiegoś bodajże modułu co uniemożliwia podłączenie takiego przekaźnika, że ponoć i tak to działac nie będzie.
GreGoriO Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Są dwie możliwości. Zwykły przekaźnik jeśli auto się usypia lub czasowy jeśli tego nie ma... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Adrian Paszkowski Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mam podobny problem. Radio gaśnie od razu po wyłączeniu zapłonu. Oryginalna kostka została zastąpiona iso przez poprzedniego właściciela. W stacyjce po wyjęciu kluczykasłychać charakterystyczne "pstryk" jednak nic mi po tym. Do momentu zamknięcia drzwi kierowcy, szyby oraz okno dachowe działają. Gorzej z radiem. Jutro postaram się poszukać tego plusa usypiającego, gdzieś w wiązce. Jeżeli coś mi się uda będę was informował.
fanthomas18 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Adrian, znalazłeś coś? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi