zax99 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witajcie! Zamontowałem sobie wczoraj zegar ciśnienia doładowania (chińczyk defi link) celem sprawdzenia działania turbo... Czy ktoś sprawdzał kiedyś w seryjnym AEB jakie ciśnienie panuje w dolocie? Mój wskaźnik na zgaszonym silniku pokazuje -0,3bar, po odpaleniu około 0,8, a gdy przyspieszam powyżej 3000 obrotów to od 0 do 0,2... Czy te zegary się jakoś kalibruje, czy takie podciśnienie jest w normie, a po prostu turbina nie dmucha? Auto jedzie dość żwawo i czuć moment, gdy turbo wstaje.
Łukasz13 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Na zgaszonym ma być zero, zegar z tyłu powinien miec guzik do kalibracji, poszukaj w instrukcji.
zax99 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Guzik jest, ale do ustawienia peak'a tylko... Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka Ok, otóż tego się nie kalibruje, ale trzeba czujnikowi podać 12v a nie jakieś 5V I już wszystko gra, seria dmucha 0.6 bara. Na odpalonym normalne jest około -0.6.
Rekomendowane odpowiedzi