witjacrf Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam dzisiaj zakupiłem samochód a4 b6 2006r 2.0 tdi na skrzyni automatycznej. Podczas jazdy samochód nagle stracił na mocy i wpadł w tryb awaryjny ( pomarańczowe sprężynki) zgasiłem samochód i to samo z tłumika wydobywają się kłęby dymu. Gdy otwarłem maske turbo było aż czerwone. Samochód ściąga laweta. Czy to objawa że padło totalnie turbo? Jakie orientacyjne koszty? Samochód przejechał max 300metrów kopcąc jak smok. Z góry dzięki za odpowiedź.
witjacrf Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2016 miałeś dpf? Niewiem a co za różnica?
skotmen Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Prawdopodobnie padło turbo olej poszedł w wydech dlatego kłęby dymu Zmiana turbo +olej filtry i jak jakieś części nie poszły do silnika z turbiny 1500-2000zł
SotoM Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Już wiadomo czemu ktoś to sprzedawał... Założę się że nie jest to przypadkowy zbieg okoliczności... Czy to turbo -kwestia zdemontowania przewodu powietrza i złapania za wirnik. Jeśli padło turbo i olej poszedł w Dpf jeśli go posiadasz to lipa ten Dpf umrze. Jeśli jest mokry od oleju to pranie go nic nie da olej się zapiecze w cegiełce co spowoduje zapachanie się go,wtedy zostanie Ci usunięcie dpfu lub wymiana na drugi lub zmiana na filtr katalityczny dostępny np na allegro.
Wolf1991 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak to jest ale jesli taka awaria w ten sam dzien co sie auto kupiło to nie jest to jakas wada ukryta? Nie mozna nic zrobić sprzedajacemu? Widzialy galy co brały..
witjacrf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak to jest ale jesli taka awaria w ten sam dzien co sie auto kupiło to nie jest to jakas wada ukryta? Nie mozna nic zrobić sprzedajacemu? Widzialy galy co brały.. Może powiedzieć widziały gały co brały. A pompa vacum mogła w jakiś sposób zostać uszkodzona?
michałswd Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wstaw dokladny czytelny skan umowy kupna sprzedazy slowo w słowo to zadecyduje czy mozesz odstapic od umowy w terminie 14 dni bez podania przyczyn chociaz w tym wypadku to ewidentna wada ukryta , jesli zawarte jest " stan techniczny samochodu jest mi znany i nie bd wnosil roszczeń z tytulu jego usterki i pod tym Twoj podpis " bo najprawdopodobniej uratuje Cie tylko dobry adwokat i niezależny rzeczoznawca
witjacrf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ok rozumiem a powiedzcie mi na szybko w silnikach BPW jaka turbosprężarka wchodziła z sondą czy bez sondy? Chodzi o to bo sa dwa rodzaje tych turb i do jednego jest podłączana jakaś sonda a do drugiego nie. Pi razy oko nowe turbo po regeneracji 600zł, do tego pompa vacuum 150 zł używka robocizna + oleje i filtry....
.Pablo. Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja mam czujnik w kolektorze ssącym Bpw. Teraz mam turbo brd i jest miejsce na czujnik w turbo. Co do regenerowanego turbo za 600zl to chyba u pana kazia w garażu. Ja za regenerację dałem 1200zl. Kumpel kupił regenerowana za 1500zl. Zawsze możesz w używke turbo iść choć to tez loteria.
Awra Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 600 zł to mało, jak oddajesz sprawną czyli do wymiany podstawowe tematy i zrobione porządnie to około 800 zł - tak mi powiedzieli przynajmniej. Bo ostatecznie też może być mniej
witjacrf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Umm moze i za mało. Dzwoniłem po Allegro i gościu powiedział ze za 600zl Max wysyła mi zregenerowana a ja mam mu odesłać swoją stara. Reszta ludzisk proponowała od 700-900zl regenerowana. Dodam ze z 24 miesięczna gwarancja. Dodam ze z 24 miesięczna gwarancja. Takie turbo mam i gościu powiedział ze to jest właśnie bez czujnika do kolektora. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez witjacrf
Awra Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 wrzuć tutaj namiar na tego majstra co ma Ci to robić, dużo daje tej gwarancji... chyba że potem się wypnie i powie że źle zamontowana była. Podaj namiar na niego Bo mam taką samą turbawkę i u mnie śmiga prawidłowo ale i tak chciałem z nią coś zrobić - nie lubię niespodzianek
piotrsob1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tyle ludzi dzisiaj robi regenerację turbin i w dodatku za takie małe pieniądze, że pakowanie się w to bez rozeznania co ta robota u nich jest warta, to większa loteria niż kupno ori używki w dobrym stanie , oczywiście po organoleptycznej weryfikacji przed zakupem
witjacrf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 http://www.turbo-speed.pl/index,article-152.html tutaj Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awra Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 no już po samym linku widać że w różnych miastach to mają... może robią dobrą robotę. W necie za dużo nie znalazłem tak na szybko patrząc.
piotrsob1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Do strony firmy, wyposażenia i źródła zaopatrzenia w części nie mam zastrzeżeń Oczywiście jeżeli to wszystko jest prawdą , a i wiedza ludzi pracujących przy ich regeneracji jest na odpowiednim poziomie Przydała by się opinia kogoś kumatego, kto był w firmie i widział to wszystko w realu, a także użytkowników ich produktów Edytowane 27 Stycznia 2016 przez piotrsob1
Awra Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 no ale właśnie w tym problem, że tego nie ma nigdzie ja bym powiem szczerze skorzystał bo to kompletna usługa. No dobra, jak kolega skorzysta z ich usług i zamontuje to ja pewnie też, chociaż moja się nie rozpadła póki co
piotrsob1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) W dzisiejszych czasach "image" jest najważniejsze i każdy kto chce coś sprzedać na pewno o to dba Ale nie daje to żadnej gwarancji że jakość produktu spełni nasze oczekiwania Może ktoś kto mieszka w rozsądnej odległości od nich i ma trochę pojęcia , by się tam wybrał z jakimś turbem w ręku i obejrzał fabryczkę od środka ? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez piotrsob1
witjacrf Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nowe turbo doszło. Poniżej foto; I faktycznie mam dpfa.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi