Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile płaciliście za wymianę sprzęgła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie czy 250zł to ok?

Opublikowano

250zł to dobra cena :)

Opublikowano
  • Autor

A co trzeba zdemontowac do wymiany? trzeba sciagac przód?

Opublikowano

Za 250zl to nawet bym nie wziął pod uwagę robienia tego :) a to już cena z geometria czy bez? Sama wymiana czy też płyn hamulcowy itp?

Opublikowano
  • Autor

nie rozumiem Cie rodzyn

Opublikowano

Za 250zl to nawet bym nie wziął pod uwagę robienia tego :) a to już cena z geometria czy bez? Sama wymiana czy też płyn hamulcowy itp?

Jaka geometria po robieniu sprzęgła w B6? Zawieszenia przecież nie ruszasz...

250zł cena normalna - przynajmniej tyle u siebie bierzemy.

Opublikowano

Jaka geometria po robieniu sprzęgła w B6? Zawieszenia przecież nie ruszasz...

250zł cena normalna - przynajmniej tyle u siebie bierzemy.

Ale belke już tak
Opublikowano
Ale belke już tak

Jaką belkę?

Opublikowano

350 bez DPF

400 z DPF

za mniej nie biore sie do roboty

Opublikowano

nie rozumiem Cie rodzyn

A ja tak, 250pln za cały dzień na podnośniku? w życiu warszawy :D 400pln za robotę to totalne minimum a znajdziesz w Wawie warsztaty gdzie krzyknął ci 1400pln z częściami. 300pln znajomy płacił w Siemiatyczach i się kopał piętami że to tak tanio :)

Te 250pln to miałbym obawy o fachowość takiej wymiany.....

Edytowane przez House

Opublikowano

250 bardzo ok

Opublikowano

Racja.

Auto zajmuje podnosnik na caly dzien.

A dobry mechanik wie ile warta jest jego praca. Rok temu wymienialem sprzeglo w aucie. Poza samym jego zestawem doszly: olej w skrzyni i simmeringi walu, skrzyni i polosi. Simmeringi byly wymieniane profilaktycznie.

Robocizna 450zl.

Edytowane przez sssV

Opublikowano
  • Autor

Ja wymieniłem za 250 PLN i narazie śmiga elegancko wczoraj odebrałem :) A trzeba ustawiać geometrie bo ktoś tu namieszał? :facepalm:

Bo ostatnio po wymianie amorków ustawiałem czyżbym musiał znów wyrzucić stówke? :decayed:

Edytowane przez pyra111

Opublikowano

Ja wymieniłem za 250 PLN i narazie śmiga elegancko wczoraj odebrałem :) A trzeba ustawiać geometrie bo ktoś tu namieszał? :facepalm:

Bo ostatnio po wymianie amorków ustawiałem czyżbym musiał znów wyrzucić stówke? :decayed:

Nie trzeba ;)

Tyle to kosztuje u mnie w warsztacie ;)

Opublikowano

Wymieniałem sam sprzęgło w quattro i drugi raz za żadne pieniądze nie ruszę :kox: wolę komuś oddać żeby to zrobił. W moim rejonie 400-450 zł normalna cena. Do wyciągnięcia skrzyni trzeba ruszyć sanki i mała szansa, ze trafimy w dokładnie to samo położenie, sprawdzenie i ewentualna korekta geometrii to obligatoryjna czynność po takiej wymianie.

Opublikowano

ja to robiłem w 7 godzin samemu tj.wywalenie skrzyni i całego sprzęgła wymiana dwumasu na sztywne kółko i montaż i żadnych sanek nie ruszałem bo nie ma potrzeby bynajmniej przy silnikach czterocylindrowych

250pln bardzo dobra cena

Opublikowano

panowie cenniki sa rózne - zaleznosc od regionu PL - ja za wymianę sprzęgła w FWD biorę 350zł .(owszem sa nory gdzie robia za 200zł z rachunkiem).

ogólnie czytajac wypowiedzi przedmówców -troszke jest tu nakrecone - w B5 i b6 FWD jest skrzynia na 2uch poduszkach natomiat w B7 jest na jednej poduszce która lezy na alu ławie która dociska tylne poduszki sanek głównych i zeby wyjac ta alu ławe skrzyni na której lezy poduszka trzeba układ wydechowy rozpiąc bo nie ma szans wyjecia alu ławy.- geom nie trzeba robic poniewaz ława 3ma sie na przednich tulejach sanek- tydzien temu sam u siebie robiłem sprzegło - kierownica przed i po w tej samej pozycji.

tak wiec jesli za 250zł ci zrobia tak dobrze( ze az tyłkiem wciagniesz przescieradło) - mycie skrzyni,czyszczenie dwumasy itd - to za***ista cena...

Opublikowano

B6 quattro 6 biegów ma skrzynię posadowioną na poduszcze przykręconej do poprzcznej aluminiowej belki, którą trzeba odkręcić i nie wyobrażam sobie żeby przy silniku V6 dodatkowo nie opuścić 10-15 cm sanek z silnikiem od strony koła zamachowego-nie widzę innego dostępu do górnych śrub, może w rzędówkach się da. Dwa razy robiłem taką operację w B6, ze trzy razy w B5 i za każdym razem geometria lekko bo lekko leciała. Na laserach było to widocznie, kąty poleciały w czerwień, ale podczas jazdy niewyczuwalne, dlatego moim zdaniem po każdorazowym ruszeniu sanek powinno być to sprawdzane.

Opublikowano

Tyle to kosztuje u mnie w warsztacie ;)

W Krakowie masz warsztat?

Opublikowano

W Krakowie masz warsztat?

Nie, koło Starachowic.