julekF1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Przedstawiam mój dupowóz Audi zakupione jako auto do codziennego użytku. (Żeby RS mógł spokojnie stać w garażu ) Bardzo dłuuuuuuugo poszukiwane. Największy problem to znaleźć sedana z manualem i quattro (a to były główne wymagania) A więc tak Audi z 1999 roku Przebieg 220000km udokumentowany książką serwisą Motor 2.8 30v oznaczenie APR moc 193KM Skrzynia manual 5 biegów Napęd quattro Kupiony w Szwajcarii za 900CH Z zewnątrz cały ori łącznie z przednią szybą (uszkodzone lusterko pasażera, blenda nad rejestracją do wyrzucenia, kilka wgniotek) Lakier w niezłym stanie, ale trzeba go wypolerować. Środek dość zapuszczony, ale będziemy z tym walczyć. Wylany fotochrom, podarty boczek fotela kierowcy, brudne boczki i plastiki, wypalona część pikseli na FISie Z wyposażenia ma sporo Xenon Skóra Klima Grzane tyłki 6x air bag Mała NAVI Pełny FIS Szyberdach (szklany, el. regulowany) Pakiet światło Zawias 1BE Parktronik tył 4x el. szyby ogólnie plany niewielkie gleba koło 18" na lato większe hamulce wywalenie lotki z klapy odchwaszczenie i podletnek LPG auto ma być w 100% sprawne i służyć jako dupowóz chociaż w miarę postępu prac i modów będę dodawał zdjęcia bo pewnie na serii i tak się nie skończy Edytowane 7 Lutego 2016 przez julekF1
buka1207 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Ładna sztuka podobna do mojej .Powodzenia w modach.
julekF1 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 Lotke zostaw...dociska tyl niestety , ale lotka właśnie dzisiaj wyleciała. Będzie niedociśnięty tył Poza tym wymieniony jeden "banan" oraz końcówka drążka Do tego zrobiona zbieżność. Wnętrze zaczyna wracać do żywych, chociaż jeszcze duuużo zostało do wyczyszczenia Niestety niektórych elementów nie da się odratować i trzeba będzie kilka kupić
Lukaszhenleys Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 A trzeba było przykryć kocem to by nie było problemu ?
julekF1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) A trzeba było przykryć kocem to by nie było problemu kocem to RS stoi przykryty a więc a4 jest po pierwszym etapie odchwaszczania zostało porządnie umyte, wypolerowane ręcznie i zabezpieczone woskiem. Efekt jest ale bez mechanicznej polerki się nie obejdzie. do tego auto ma już polskie tablice. Z mechaniki został wymieniony termostat i wisko plus nowy płyn. (Teraz pięknie auto trzyma 90stopni, a wcześniej nie łapało nawet 60) Ogólnie auto zaczyna wyglądać fajnie niebawem kolejne etapy prac na quattrówką odchwaszczania ciąg dalszy. Jako że pod maską od nowości nic nie było czyszczone, widok pod maską był delikatnie mówiąc smutny. Dzisiaj komora została delikatnie wyczyszczona, a plastiki dodatkowo zakonserwowane. po tych zabiegach zaczęło to jakoś wyglądać (wszystko ori i niczego nie brakuje) auto miało być typowym dupowozem, ale w miarę odświeżania wygląda co raz lepiej i kto wie czy nie zostanie tylko do dbania niebawem kolejne postępy w pracach.... Edytowane 8 Lutego 2016 przez julekF1
Mini_Tytan Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 No auto w Twoich rękach odżyło wymień jeszcze ten zbiorniczek płynu bo strasznie się rzuca w oczy przy tych lśniących plastikach
julekF1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 wymień jeszcze ten zbiorniczek płynu bo strasznie się rzuca w oczy przy tych lśniących plastikach o tym samym pomyślałem jak tylko skończyłem czyszczenie na bank będzie nowy zbiornieczek a jeszcze dzisiaj auto zyskało symetryczny wygląd prawe lusterko z angola i to w ori kolorze a miałem przy nim nic nie robić
Grzesiek1985 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Jakiej chemii użyłeś do mycia komory silnika?
julekF1 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 Jakiej chemii użyłeś do mycia komory silnika? nie mam pojecia. Dostałem kiedyś od kolegi, który bawi się trochę w detaling, w butelce po plaku przelane z jakiegoś większego pojemnika. Jeśli chcesz to moge się dowiedzieć co to takiego. Działa całkiem dobrze.
Grzesiek1985 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Jakiej chemii użyłeś do mycia komory silnika? nie mam pojecia. Dostałem kiedyś od kolegi, który bawi się trochę w detaling, w butelce po plaku przelane z jakiegoś większego pojemnika. Jeśli chcesz to moge się dowiedzieć co to takiego. Działa całkiem dobrze. Jak możesz to podpytaj Dziękuję
julekF1 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Jak możesz to podpytaj Dziękuję środek do mycia silników firmy WURTH polecam
chojnaś Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Bardzo ładna sztuka no i super silnik nie będziesz narzekał jeśli wszystko z nim ok powodzenia z modami Kolega będzie coś modził jeszcze? jak się sprawuje furka?
julekF1 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Kolega będzie coś modził jeszcze? jak się sprawuje furka? tak coś tam delikatnie będe modził swojego dupowoza i w sumie można "odgrzać kotleta" auto przeszło odchwaszczanie tapicerki: do tego doszedł czarny sufit naprawiony został także FIS udało się także w końcu kupić radio Concert made in japan (czyli koniec problemów z pokrętłem i wyświetlaczem) które zaczeło wyświetlać rds na fisie cały pakiet światło dostał diody LED natomiast na zewnątrz wpadły koła 18"x8" wygrzebane z garażu z oponami Nokian Zline brakuje teraz trochę niższego zawieszenia niż 1BE ale niebawem wpadną spręzyny eibach -30 i powinno być GIT a miałem nic przy aucie nie grzebać... Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez julekF1
mariuszbielsko Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 bardzo ladna b5 pozdrawiam powodzenia w modzeniu
Animal Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zawsze się mówi, że nic nie będę grzebał a później się leci
kalix94 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Gdzie robiłeś FIS i jaki zestaw żarówek użyłeś? Autko świetne
julekF1 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Gdzie robiłeś FIS i jaki zestaw żarówek użyłeś? Autko świetne fis robiłem w firmie Aceef a ledy kupiłem na allegro
Rekomendowane odpowiedzi