Łukasz Lasota Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam mam problem a mianowicie... Jadąc autem na prostej drodze przy rozgrzanym silniku przyspieszyłem po czym gwałtownie zahamowałem i auto mi zgasło... Nie wciskałem od razu sprzęgła tylko schodził powoli z obrotów, Po jakichś dwóch-trzech minutach Odpalania auto wreszcie zaskoczyło Panowie co może być przyczyną takiego gaśnięcia ?? Czy auto jest ''zamulone" jazdą miejską ?? Czy może po prostu pompa się kończy pomóżcie Pozdrawiam
Mozgu Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Podepnij najpierw vag i sprawdz czy nie ma jakiegos błędu
magoo Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zacznij od diagnostyki Vagiem choć wygląda to na problem czysto mechaniczny (nie wykaże na vagu...).
Łukasz Lasota Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 Na Vag-u wyskoczył mi błąd 00575 co to może być ?? Bo różne opinie są na internecie :/
magoo Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Błąd jest od czujnika ciśnienia doładowania w dolocie. Czujnik ten znajduje się na rurze idącej od IC do kolektora ssącego. Chyba, że masz jeszcze starszy sterownik silnika to czujnik ten znajduje się właśnie w sterowniku silnika.
Hezen Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Magoo, co ty pier...? 575 to zbyt wysokie ciśnienie w dolocie objawiające się wyłączeniem sterowania turbiną i ucięciem dawki paliwa. Auto w takim stanie jest zamulone, a wyłączenie i włączenie silnika sprawia że spowrotem odzyskuje moc, aż do następnego przeładowania (najczęsciej w zakresie 80-120km/h) Czujnik doładowania (map sensor) zdycha bardzo rzadko, prędzej się zdarzy podawać błędne wartości co też jest rzadkie. Żeby wiedzieć co się dzieje to trzeba zrobić komplet logów. Łukasz, skasuj ten błąd, poszalej na rozgrzanym silniku i sprawdz błędy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Lutego 2016 przez Hezen
Łukasz Lasota Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Jeżeli mówisz że pomoże to tak zrobie wielkie dzieki Hazen tylko że auto mi nie traci mocy, a turbina sie nie wyłącza Edytowane 11 Lutego 2016 przez Łukasz Lasota
magoo Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Magoo, co ty pier...? 575 to zbyt wysokie ciśnienie w dolocie objawiające się wyłączeniem sterowania turbiną i ucięciem dawki paliwa. Auto w takim stanie jest zamulone, a wyłączenie i włączenie silnika sprawia że spowrotem odzyskuje moc, aż do następnego przeładowania (najczęsciej w zakresie 80-120km/h) Czujnik doładowania (map sensor) zdycha bardzo rzadko, prędzej się zdarzy podawać błędne wartości co też jest rzadkie. Żeby wiedzieć co się dzieje to trzeba zrobić komplet logów. Łukasz, skasuj ten błąd, poszalej na rozgrzanym silniku i sprawdz błędy. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka O co CI chodzi? Przecież ten błąd pochodzi od tego właśnie czujnika bo ciśnienie było inne niż założone w sofcie - stąd błąd.
Hezen Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Mapa ma przypisane stałe dane nt. ciśnienia w dolocie jakie powinna pompować turbina. Jeśli w dolocie jest zbyt wysokie to wywali 575 i odetnie turbo, nie ma innego wyjścia. Łukasz a skasowałeś 00575 i pojawił się ponownie? Nawet jak map sensor źle mierzy i zapoda zbyt wysokie ciśnienie to odetnie turbo i wywali błąd 575. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Łukasz Lasota Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 Ale jak mi sie wyłącza turbina to są inne objawy, trzepie całym autem i brakuje mocy... Wyłączam i włączam auto i jest wszystko ok, a tutaj auto gaśnie i nie mogę go odpalic.
Hezen Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Zarówka pod n108 i poprowadzić do kabiny xD Albo jak zgaśnie i nie bedziesz mogl odpalic to sprawdz czy na tym zaworze jest napięcie. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Lutego 2016 przez Hezen
Rekomendowane odpowiedzi