miklaas Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam, moja audiczka 1.9 AHU po wymianie silnika nie odpala.... Przełożony został goły słupek ,wszystkie podzespoły zostały stare... Rozrusznik kreci ale nie odpala, na plaku odpala bez problemu, paliwo dochodzi, pompa sprawna, kompresja jest, wtryski sprawne.. W starym silniku miałem odłączone immo ,ale to chyba nie ma nic do rzeczy skoro zegary ani ECU nie były ruszane.... Błedy wykasowane Gdzie szukać przyczyny?>>??
Mateuszek1001 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 A kompresja sprawdzona ? Sorry nie doczytałem A początek tłoczenia pompy ustawiony ? Na kanale 000 lub 004 można sprawdzić
miklaas Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 początek tłoczeniaa tzn kat wtrysku???
Mozgu Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Czy jak odpali na plaka to juz pracuje poten normalnie czy pracuje tylko tyle przez ile psikasz plaka?
magoo Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Sprawdź czy dochodzi do elektrozaworu na pompie napięcie po włączeniu zapłonu i czy jest ono ciągle (w trakcie kręcenia rozrusznikiem również).
miklaas Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 a jeśli nie dochodzi??? co mogło się stać, w poprzednim motorze wszystko śmigało... paliwo na Lini wtrysków jest tak rozrząd ustawiony
Mozgu Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Jestes pewny na 100% że jest dobrze pompa ustawiona? bo moze masz przestawiona o 180'
miklaas Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 pompa ustawiona mniej więcej tak samo jak byla.... m0zgu miałeś racje pompa była o kilka zębów źle ustawiona , tak w ogolę to jak się tutaj wstawia zdjęcia ale nie takie linki do zdjęć??
Rekomendowane odpowiedzi