Sebastian1983 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Witam Zwracam sie z zapytaniem do kolegów z forum, sytuacja zmusila mnie do wymiany silnika, kopcenie auta od ponad roku, ubytki oleju non stop, oraz ostatnio "kolor cappuccino na bagnecie" oraz czerwona kontrolka cisnienia oleju przy predkosci powyzej 100km/h ... Być może ktos ma jakis namiar na warsztat ktory wymienia silniki i sciąga je, albo moze ktos z forumowiczow chce sprzedac 1.8T AWT, bo wydaje mi sie ze proby szukania 1.8t 180km raczej nie wejdzie w gre, poniewaz jest to inne turbo...? Czy wogole silnik z B6 AWT jest taki sam jak z B5 AWT ? osprzet chce zostawic , wydaje mi sie ze to najrozsadniejsze, uszczelka pod glowica, planowanie glowicy, prawdopodobnie panewki, i kilka innych rzeczy to koszty wyzsze niz silnik z wymiana.... Co Wy na to ? a moze lepiej szukac 1.9tdi 130km i wymieniac.... ? jest sens ? czy przerobki i koszty nieadekwatne a może przycelować na 2.7 bi t ... tylko ze moja to ośka... Edytowane 9 Lutego 2016 przez Sebastian1983
Unf Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Nawet jesli remont to wyzszy koszt, to wiesz co masz potem. A jak sprawdzisz uzywany silnik? Jak sprawdzisz panewki, uszczelke pod glowica? Bez rozbierania tez sie nie dowiesz...
Makale Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Też myślę, że kapitalny remont to lepsza sprawa. Kupisz silnik, nie wiesz co tam jest. Tak to wymienisz sobie na ori częściach, wyjdzie Cię może o 20% więcej, ale będziesz miał pewny silnik. Szkoda tylko, że od razu nie dałeś go na remont tylko jeszcze na nim jeździłeś. Teraz być może są ogromne w środku awarie. Na Twoim miejscu jeżeli głowica, blok, wał, tłoki itd są całe i dobre to bym się brał za kapitalkę.
Sebastian1983 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) ok. czy AWT z super b albo z innego modelu np po 2001 r. o oznaczeniu AWT jest taki sam ? tzn plug & play ? widzialem takie silniki AWT z 2007/8 roku... Edytowane 12 Lutego 2016 przez Sebastian1983
Rekomendowane odpowiedzi