Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Temp dolnego węża

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam aby jedno małe pytanko. Czy dolny wąż już w okolicach 60stC powinien zacząć robić się ciepły? Czy tylko i wyłącznie po 87 czyli po otwarciu termostatu. Bo u mnie już przy 60-70 jest ciepławy.

Opublikowano

Dolny waż jest odrazu za termostatem i powinien być ciepły dopiero po jego otwarciu, skoro robi sie ciepły odrazu to termostat jest otwarty cały czas.

Opublikowano

Nie od razu, a przy okolo 60stC. Ale w aucie normalnie grzeje, auto ani się nie przegrzewa anu nie niedogrzewa.

Opublikowano

Przy 60 stopniach termostat powinien być zamknięty a górny i tym bardziej dolny wąż do chlodnicy zimny. Termostat masz do zmiany.

Opublikowano

Jak mogą być zimne jak temperatur cieczy ma 60stC? W takim wypadku górny powinien być ciepły tak? Od temperatury 60stC juz czuć cieplo. Wystarczypalca do takiej wody wsdzic.

Poza tym mam ogrzewanie i auto cały czas trzyma 87-90 stC. Na postoju równo 90stC

Opublikowano

Dolny wąż sprawdzaj nie przy króćcu silnika tylko kawałek dalej od silnika ,wiadomo że przy samym króćcu będzie się wąż nagrzewał od silnika mimo ze termostat jest sprawny i jest zamknięty

Tak samo dotyczy to górnego węża im temperatura wyższa to wąż w kierunku chłodnicy robi się cieplejszy...wcale to nie oznacza ze termostat jest walnięty ....

Natomiast jeśli już wąż dolny ...ale przy chłodnicy robi się ciepły np. w temp. 60* to termostat nie trzyma i jest do wymiany

Opublikowano

Najpierw to przeczytaj po co jest termostat.