cabanmat Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam Powoli przymierzam się do zakupu nowego lapka... cena 3tyś. Odgórne wymaganie - ponad przeciętna jakość wykonania... Krótko mówiąc jakość biznes Myślałem o Lenovo Think Pad, HP ProBook,... Osobiście na pracowni na politechnice widziałem laptopa Siemens Made in Germany, doktorek powiedział że dychę trzeba za takiego dać Co jeszcze jest warte polecenia ??? Edytowane 10 Lutego 2016 przez cabanmat
Sensei Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Będziesz grał czy tylko pisanie , przeglądanie internetu, oglądanie filmów? Kazane z telefonu szajsung
misiek95 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 jak chcesz niezniszczalną cegłe to swego czasu dell robił takie maszyny. mój do vaga lata już xx lat i ma sie świetnie
boguc Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Mam Lenovo g580 i kolejny laptop będzie na pewno także Lenovo, jestem mega zadowolony z niego.
Misiek1994 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja używam od pewno czasu ASUSA N71. Co do jakości wykonania, według mnie 9/10. Bardzo dobrze się pisze na klawiaturze, jest dobrze spasowany, nie piszczy przy ruszaniu. Minusem jest waga, bo jest dosyć ciężki ale to też jest następcą tego że ma 17,3 calową matryce, 2 TB pamięci w dwóch dyskach). Ogólnie mój model raczej się sprawdza, parametry też ma w miarę okej ( Intel i5, 6 GB RAM, HD Radeon 5000) także jak na swoją cenę, POLECAM!
Tyrath Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja z mojej strony odradzam lenovo. Byłby ideał, ale całość pogrążają zawiasy. No po prostu masakra, tragedyja z komedyją. Co rusz padają, w dodatku są tak skonstruowane, że trzeba wymieniać całą dolną obudowę
cabanmat Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie gram, raczej net, posanie itp
Fido Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Katowałem Asusa przez prawie 10 lat i go nie zajechałem więc polecam tą markę. (sprzedałem koledze i go sfajczył wylaniem wina na niego) Obecnie ścieram DELLa ze stanów. Okaże się co z tego wyjdzie.
cabanmat Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Dla mnie nie jest warta marka, lecz seria (półka) Co do Asusa to siostra kupiła 4 miesiące temu Asusa nówkę, i oddała na gwarancję bo się nie włączał....
pyra111 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Marka nie ma tutaj znaczenia wszystko jest robione tak samo wiec patrz na parametry. Najważniejsze karta graficzna i procesor.
Cin Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Lepiej uzywke biznes niz g.... nowe. Nie kupuj lenovo wiekszego szrotu nie ma i poczytaj o ich serwisie. Miałem od nich lapka za ponad 4 tys zł nigdy wiecej.
M@rcin Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 również polecam asusa, Pierwszego kupiłem w '07r, obecny laptop z'14 to 2 z tej firmy i nadal jestem bardzo zadowolony
Sensei Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 i5 / 8gb ramu / ssd256 gb/ matryca FHD i tyle.
Gość Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Odpusc hp serie probook, slaba jakosc materialow, klada obecnie szajs metal, wyciera sie bardzo szybko, ostatnie dobre hp to seria 4530s, nawet ellitebook to juz nie to samo. Dell trzyma jakosc choc drogi i raczej nie kupisz w tej kwocie latitude Zobacz asusa serie asus pro, jako jedyni daja 3 letni serwis + 24 mc na baterie co sie rzadko zdarza, dodatkowo jezeli sprzet padnie w ciagu pierwszych 12 mc, zwrot kasy. Zdarzaja sie trefne serie, ale generalnie cena/jakosc b wysoko, asus robi dobre plyty, reszta to samo co konkurencja , kwestia doboru komponentow od danej serii
Makale Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Laptopy niższej klasy często mają używane matryce, które są cięte. Np. matryca 20 cali ma bad pixela jest ucinana i robią z niej 15". Często też matryca nie jest objęta gwarancją tą samą co reszta sprzętu. Lenovo Ci nie polecam. To co wymieniłem wcześniej. DELL, HP, Samsung, Asus. Tak jak kolega wyżej polecam dobrego biznesowego lapka, nawet używanego. Ostatnio za grosze (<800 zł) kupiłem coś takiego: HP Pavilion dv7-6030ew Jakość wykonania super, parametry to już 3ba porównywać, ale do prac na komputerze wystarczający. Chyba 6 GB ram, dwie grafiki, procek i5, dysk 500. Taki zwykły lapek do pracy / internetu / multimedii.
koloboro Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam Prowadzę serwis komputerowy i powiem szczerze nie ma marki godnej polecenia. Statystycznie najmniej asusow, ale się trafiają. Bierz z najdłuższą gwarancją. Najczęściej lapki padają na przegrzane układy bga i dyski które nie lubią gwałtownych ruchów.
rade Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Żadnego Asusa, fakt, trochę działają po zakupie, ale serwis w PL - dramat, długo trzymają sprzęt i wciskają kit na każdym kroku. Cenowo tak sobie. Żadnych Toshib, Fujistu, Samsungów itp gówna - więcej problemu niż pożytku, jak trzeba przeinstalować system to sterowników brak albo trzeba szukać, a i konfiguracje słabe, wykonanie natomiast najtańszy plastik. Zawiasy jak padną to pół laptopa trzeba rozebrać ... Lenovo, z mojego doświadczenia różnie z nimi bywa, generalnie nieźle wykonane, dobre konfiguracje w dobrych cenach. Dobrze kryją średnią półkę na rynku laptopów. Niestety spotkałem się już z nówką, w której jeden głośnik nie grał, w innej bateria padła po roku. Dell to taki lepiej wykonany Acer , jak Cię stać to bierz Della, ale po co przepłacać ? Miałem Asusa przez 7 lat, ale zimne luty na grafice zrobiły z niego cegłę, mam od 1.5roku Acera V3-772G i5-4200M, 8GB RAM( do 32GB), 256GB SSD+1TB HDD + miejsce na dysk M.2 , nVidia GT 750M, 17'3 cala FHD i nie zamienię na nic ,chyba, że padnie to następny Acer Poleciłbym Acera, ale w cenie do 3K zł nie ma nic fajnego, raczej w Lenovo bym szukał. Ewentualnie używany biznesowy Dell. Nawet nie brał bym pod uwagę najnowszej generacji procesora, bo będzie niskonapięciowy, a szukał poprzedniej z "M" na końcu .
Rekomendowane odpowiedzi